fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn dochter heeft een relatie met haar neef

Mijn dochter  van 19 is afgelopen zomer als een blok voor de zoon van mijn zus gevallen. Sinds een paar maanden hebben ze zelfs een relatie! Ik vind dit zo ongemakkelijk, maar ik weet niet wat ik eraan kan doen. Kan ik naar de rechter stappen?

Ik kan me goed voorstellen dat je het een heel gek idee vindt dat je dochter een relatie heeft met de zoon van je zus. Je hoort het niet elke dag, maar het kan gebeuren. Wettelijk gezien is het niet verboden, dus je kan hiervoor niet naar de rechter stappen. Ik ben trouwens geen juriste, dus ik kan je hier helaas niet echt veel meer over vertellen dan dit.

Waar ik je wel advies over kan geven, is over de situatie zelf. Een paar jaar geleden had ik een vrouw in mijn praktijk met een vergelijkbaar verhaal. Na flink wat gesprekken kwam boven tafel waarom ze niet wilde dat haar zoon een relatie had met haar nicht: ze schaamde zich ervoor. Toen we er langer over spraken bleek dat ze eigenlijk vond dat ze als stel goed bij elkaar pasten, maar dat de enige met een probleem zijzelf was.

Probeer eens met je dochter te praten, zonder boos te worden en te zeggen dat ze de relatie moet verbreken. Wat ziet ze in hem? Zijn ze gelukkig samen? Hoe is de vonk overgeslagen? Nodig hem ook eens uit en doe je best hem als haar vriend te zien, niet je jonge neefje. Wellicht kunnen jullie ook een keer met z’n vieren praten: je zus, dochter en neefje. Hoe brengen jullie dit nieuws op een positieve manier naar buiten?

Last but not least: het geluk van jouw kind staat voorop. Denk dus met haar mee en help haar!

Ik wens je veel succes toe.

LEES HIER  VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

2 reacties

an -

Waarom zou u ertegen zijn?
Als je voor elkaar bestemd bent komt het echt wel goed en anders gaat het vanzelf uit.
Laat haar van haar vriend genieten en bemoei u er niet mee, anders denk ik dat uw dochter het u kwalijk neemt als het niet goed gaat.
Ze is 19!!!
Ontvang hem thuis met een open mind en leer hem op een andere manier kennen.

Johlien -

Als neef en nicht gelukkig zijn, zie ik geen probleem!
Mijn ouders waren ook neef en nicht (en dat al in de jaren vijftig), en mijn zus en ik hebben er “niks aan overgehouden:” We zijn allemaal gezond en inmiddels heb ik ook al weer een gezonde kleindochter.. Het ergste wat er kan gebeuren is de afkeuring door de familie…maar als ze beiden om elkaar geven is dat iets watje gemakkelijk opzij kunt zetten.

Johlien

Reageer ook