fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Mijn baas probeert me te versieren en dat vind ik vervelend. Hoe maak ik hier een einde aan zonder dat ik mijn baan verlies?

Mijn baas probeert me te versieren en dat vind ik vervelend. Hoe maak ik hier een einde aan zonder dat ik mijn baan verlies?

Onderneem per direct actie! Ik weet niet op wat voor manier hij je probeert te versieren, maar ongewenste versierpogingen op de werkvloer zijn nooit goed. Je werk is een plek waar je veel tijd doorbrengt en waar je je veilig moet voelen. Aanpakken dus.

Ik snap dat het lastig is om aan te geven dat je niet op de versierpogingen van je baas zit te wachten. Het is tenslotte je baas en die wil je graag tevreden houden. Maar, iemand tevreden houden kan op veel verschillende manieren en het betekent niet dat je jezelf hierin moet wegcijferen.

Onderneem bij de eerstvolgende poging meteen actie. Doe hierbij je best om vriendelijk te blijven. Door boos te worden raakt je baas misschien in paniek, wat kan leiden tot een conflict. Zeg bijvoorbeeld: “He (naam van je baas), ik voel me ongemakkelijk bij die toespelingen. We werken fijn samen, maar daar wil ik het graag bij laten”. Dus niet: “Blijf bij me vandaan viezerik!”.

Mocht dit niet werken, stap dan naar de HR-manager en bespreek het. Veel bedrijven hebben hier standaardprocedures voor, aangezien je werkgever wettelijk verplicht is om een veilige werkomgeving te creëren. Ongewenst versierd worden door je baas past hier niet bij.

LEES HIER ANDERE VRAGEN DIE VERA AL EERDER BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van

‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook