fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Kan ik seks hebben als ik koorts heb?

“Ik had laatst een discussie met een vriendin. We hadden het over seks en toen vertelde ze dat ze het al even niet meer met haar man had gedaan omdat hij koorts had. Ik vroeg haar of hij daardoor geen zin had. Ze antwoordde heel stellig dat je geen seks kan hebben als je koorts hebt.
Volgens mij is het helemaal geen probleem om te vrijen als je ziek bent, maar begon ineens te twijfelen. Temeer mijn vriendin zo stellig is. Met het oog op de winter en de onvermijdelijke griepgolf vind ik het prettig om te weten hoe het zit. Weet jij dat?”
Groetjes, Mona

“Lieve Mona,

Als je grieperig bent en koorts hebt, kan ik me voorstellen dat je misschien niet zo’n zin hebt in seks. Je voelt je belabberd en zit niet goed in je vel. Het kan zijn dat de man van je vriendin om die reden geen zin had om te vrijen. Maar het kan wel. Sterker: een orgasme zorgt er voor dat je verstopte neus even open gaat. Bij een hoogtepunt gaan je luchtwegen en neusholte openstaan dus je kunt tijdelijk opgelucht adem halen. Het is beter om niet uitgebreid te tongzoenen omdat een grieperig persoon allerlei bacillen bij zich draagt en die via zoenen kan overbrengen.
Er is dus geen reden om geen seks te hebben als je koorts hebt. Ik raad aan goed naar je eigen lichaam te luisteren. Zoek uit wat je fijn vindt om te doen en geef aan waar je met je zieke hoofd minder zin in hebt. En als je niet aan seks moet denken, dan niet. Een griepje is zo weer over.
Mocht je koorts vanuit iets anders voorkomen dan griep, dan zou ik wel even checken bij de huisarts of het in jouw specifieke geval wel veilig is om te doen”
Liefs, Vera.

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook