fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik wil weg bij mijn man, maar ben bang dat ik niet rondkom

Ik wil weg bij mijn man, maar ben bang dat ik het financieel niet red. Moet ik bij hem blijven voor het geld of voor mezelf kiezen?

Wat knap dat je deze vraag durft te stellen! Ik weet dat er veel vrouwen zijn die vanuit financiële overwegingen hun man niet verlaten. In veel gevallen heeft de man dit door, maar zal niet zijn best doen om de relatie te verbeteren, omdat hij weet dat zij toch wel bij hem ‘moet’ blijven.

Mijn advies: neem het heft in eigen hand en zoek vandaag nog een baan. Lukt dit niet, ga dan op zoek naar andere manieren om zelf genoeg geld binnen te krijgen om op eigen benen te staan. Geef zodra dit gelukt is aan te willen scheiden.

Lukt het niet om zelf een inkomen te genereren? Kijk dan of er mensen zijn die kunnen bijspringen! Misschien kan je tijdelijk geld van je ouders lenen of bij een vriendin logeren? Het is namelijk NOOIT de bedoeling dat je bij iemand moet blijven vanwege geld.

Is het geld je meer waard dan je huwelijk? Blijf dan bij hem. Veel mensen zien dit als zwak of onzelfstandig, maar het is geen ondenkbare optie. Als jij heel gelukkig wordt van zijn geld, is dat ook een manier van gelukkig zijn. En uiteindelijk is gelukkig zijn toch wel je doel.

Ik kan uit je vraag trouwens niet opmaken of je kinderen hebt. In dat geval zou je alimentatie krijgen wanneer jullie uit elkaar gaan. Ik raad je in elk geval aan om eens met een echtscheidingsadvocaat te praten, hij/zij kan je hier veel meer informatie over geven.

Heel veel succes!

Lees hier vragen die Vera eerder al beantwoordde!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook