Vraag het Vera: “Ik wil graag anale seks proberen, maar mijn vriend vindt het vies”

Beste Vera, mijn vriend en ik hebben een heel saai seksleven. Ik wil nieuwe dingen proberen, zoals anale seks. Hij vindt dit vies en wil het daarom niet. Als het zo doorgaat, zoek ik het wel ergens anders. Groet, Linda.

Beste Linda,

Bedankt voor je openhartige berichtje. Het bericht is vrij summier, maar ik ga je toch zo goed mogelijk proberen te helpen.

Je schrijft dat je momenteel niet tevreden bent met het seksleven van jou en jouw vriend. Jij wil graag nieuwe dingen proberen, waaronder anale seks. Hij heeft geen behoefte aan omdat hij het niet opwindend vindt (ik gebruik deze term liever dan ‘vies’). Je bent zo ontevreden dat je erover denkt om jouw seksuele wens bij een ander in vervulling te laten komen.

Je bent niet tevreden en neemt initiatief om dingen te veranderen. Heel goed van je! Jouw vriend geeft aan dat hij geen behoefte heeft aan anale seks, maar dit betekent niet dat hij geen behoefte heeft aan verandering. Vraag hem ook eens wat hij opwindende dingen vindt die jullie samen zouden kunnen proberen. Door er samen over te praten, vind je waarschijnlijk echt wel dingen die jullie allebei opwindend vinden.

Wil jij toch heel graag experimenteren met anale seks, dan kan je dit natuurlijk ook doen zonder dat jouw vriend daar een al te grote rol in speelt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van anale seksspeeltjes. Hier kan jij tijdens de seks (met je vriend of met jezelf) zelf mee spelen. Wie weet vindt hij het dan toch ineens opwindend? Zo niet, dan geniet je er gewoon alleen van.

Aan het einde van het berichtje schrijf je dat als er niks verandert, je het wel ergens anders zal zoeken. Ik weet natuurlijk niet wat jullie geschiedenis als koppel is, hoe lang jullie samen zijn, of er kinderen in het spel zijnen  of er meer dingen spelen, maar ik wil je wel adviseren om écht met je vriend in gesprek te gaan. Het is zonde om een goede relatie op te geven omdat jullie op één vlak van mening verschillen. Maar nogmaals: ik ken de situatie natuurlijk niet precies.

Mijn advies: ga het gesprek aan en probeer te ontdekken wat jullie allebei lekker en leuk vinden. Vind je dat moeilijk? Dan zou je eventueel de hulp van een relatietherapeut kunnen inschakelen. Ik wens je in ieder geval erg veel succes toe!

Liefs,
Vera


Reageer ook