fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: “Ik wil graag anale seks proberen, maar mijn vriend vindt het vies”

Beste Vera, mijn vriend en ik hebben een heel saai seksleven. Ik wil nieuwe dingen proberen, zoals anale seks. Hij vindt dit vies en wil het daarom niet. Als het zo doorgaat, zoek ik het wel ergens anders. Groet, Linda.

Beste Linda,

Bedankt voor je openhartige berichtje. Het bericht is vrij summier, maar ik ga je toch zo goed mogelijk proberen te helpen.

Je schrijft dat je momenteel niet tevreden bent met het seksleven van jou en jouw vriend. Jij wil graag nieuwe dingen proberen, waaronder anale seks. Hij heeft geen behoefte aan omdat hij het niet opwindend vindt (ik gebruik deze term liever dan ‘vies’). Je bent zo ontevreden dat je erover denkt om jouw seksuele wens bij een ander in vervulling te laten komen.

Je bent niet tevreden en neemt initiatief om dingen te veranderen. Heel goed van je! Jouw vriend geeft aan dat hij geen behoefte heeft aan anale seks, maar dit betekent niet dat hij geen behoefte heeft aan verandering. Vraag hem ook eens wat hij opwindende dingen vindt die jullie samen zouden kunnen proberen. Door er samen over te praten, vind je waarschijnlijk echt wel dingen die jullie allebei opwindend vinden.

Wil jij toch heel graag experimenteren met anale seks, dan kan je dit natuurlijk ook doen zonder dat jouw vriend daar een al te grote rol in speelt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van anale seksspeeltjes. Hier kan jij tijdens de seks (met je vriend of met jezelf) zelf mee spelen. Wie weet vindt hij het dan toch ineens opwindend? Zo niet, dan geniet je er gewoon alleen van.

Aan het einde van het berichtje schrijf je dat als er niks verandert, je het wel ergens anders zal zoeken. Ik weet natuurlijk niet wat jullie geschiedenis als koppel is, hoe lang jullie samen zijn, of er kinderen in het spel zijnen  of er meer dingen spelen, maar ik wil je wel adviseren om écht met je vriend in gesprek te gaan. Het is zonde om een goede relatie op te geven omdat jullie op één vlak van mening verschillen. Maar nogmaals: ik ken de situatie natuurlijk niet precies.

Mijn advies: ga het gesprek aan en probeer te ontdekken wat jullie allebei lekker en leuk vinden. Vind je dat moeilijk? Dan zou je eventueel de hulp van een relatietherapeut kunnen inschakelen. Ik wens je in ieder geval erg veel succes toe!

Liefs,
Vera

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Valerie -

In een vorige relatie was ons seksleven ook wat saai en routineus geworden en ik wou daarom ook wat experimenteren en samen wat nieuws proberen. Ik wou dit zelf al langer en stelde mijn ex-vriend uitrindelijk anale seks voor. Hij vond dit heel raar dat ik dit als vrouw voorstelde en hij wou mij niet anaal penetreren. Ik wou onze relatie zeker niet beëindigen, maar wou ons seksleven toch wat spannender. Ik kocht wat speeltjes en gebruikte deze even alleen, maar wou deze wel in ons seksleven integreren. Ik gebruikte een plugje tijdens het vrijen, maar wou toch samen genieten. Een dildo bij mij gebruiken zag hij eerst, met enige reserve, nog net zitten, maar toen ik een stapje verder wou vond hij dit extreem en pervers.
Uiteindelijk is deze relatie op de klippen gelopen.
In men volgende relatie heb ik dit onderwerp en mijn voorkeur sneller “geout”. Hij reageerde best wel begripvol. Toen ik hem na een tijdje vertelde dat ik dit graag in de twee richtingen samen wou beleven is deze relatie kort erna jammerlijk ook beëindigd.
Mijn huidige vriend vertelde ik vrij vroeg in onze relatie over mijn voorkeur voor anale seks, in beide richtingen. Hij was op zijn minst verrast door mijn voorkeur en sekswens, maar zei na even dat hij dit toch wel een kans wou geven en dit samen met me wou proberen. We hebben hier de nodige tijd voor genomen en stap voor stap opgebouwd. Pas na een hele poos stelde ik hem ook voor om naast vingers, likjes en plugjes een voorbinddildo te gebruiken.
Ik mag echt wel zeggen dat onze relatie – mede hierdoor – heel hecht en intiem is. Het is niet iets voor elke dag, maar zorgt nog steeds voor de nodige spanning in ons seksleven.
Ik hoop dat je partner het nodige begrip en jij het nodige geduld ken en wil opbrengen om uw voorkeur voor anale seks een kans wil geven. Je kan en mag niemand verplichten, maar voor onze relatie werkt dit zeker wel.

Reageer ook