fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik vermoed dat mijn man vreemdgaat. Hoe ontmasker ik hem?

Mijn man is steeds vaker weg, zowel overdag als in de avond. Hij zegt dat hij gaat sporten, maar als ik dan later in zijn tas kijk, zitten er helemaal geen sportkleren in. Verder merk ik dat hij zijn interesse in mij verliest en nooit meer wat leuks met het gezin wil doen. Hoe kom ik erachter of hij vreemdgaat?

Ik begrijp heel goed dat je graag wil weten of hij vreemdgaat, maar hier op een ethisch verantwoorde manier achterkomen is vaak zo makkelijk nog niet. Zo hoor je weleens vrouwen die een privé detective inschakelen, zijn telefoon laten aftappen of zijn emails stiekem lezen. Ik ben hier geen fan van.

Ik raad je aan om eens met hem te praten over de dingen waar je tegenaan loopt, zonder hem nog direct met het vreemdgaan te confronteren. Vraag hem eens naar het sporten en bespreek het gevoel wat je hebt over dat hij interesse in jou en het gezin lijkt te verliezen. Door zelf open over je gevoelens te praten geef je hem de kans dat ook te doen. Wie weet vertelt hij je dan zelf over een affaire, maar misschien is er wel iets heel anders aan de hand.

Werkt dit gesprek niet en heb je nog steeds het gevoel dat hij je bedriegt? Vraag het hem dan gewoon. Zeg niet: “Ik weet echt wel dat je vreemdgaat!” want dat zal hij niet kunnen waarderen. Al helemaal als hij niet vreemd blijkt te gaan. Probeer het zo: “De laatste tijd merk ik dat je nog maar weinig thuis bent. Ik voel me hier onprettig bij en begin me soms af te vragen of je iemand anders hebt. Klopt dit gevoel?”. Het gesprek begint zo op een ‘vriendelijkere’ manier.

Ontkent hij dan nog steeds én blijf je het gevoel houden dat er iets niet goed zit tussen jullie? Ben je structureel ontevreden over je relatie en lijkt wel of niks helpt? Misschien kunnen jullie eens met een relatietherapeut gaan praten? Werkt ook dit niet of staat één van jullie niet open voor het vechten voor de relatie? Dan is het soms beter om uit elkaar te gaan…

Ik wens je heel veel succes toe.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook