fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik heb veel geld gewonnen met online gokken. Wat doe ik ermee?

Ik heb veel geld gewonnen met online gokken. Wat doe ik ermee?

Wat een lekker nieuws! Maar, pas op, ineens heel veel geld hebben kan lastig zijn. Daarom vind ik het goed dat je deze vraag aan mij voorlegt. Als je veel geld hebt gewonnen zou ik dat tegen niet al teveel mensen vertellen. Het kan dan gebeuren dat mensen iets van je willen, een lening of zelfs een gift. Waarschijnlijk is het erg moeilijk om dan ‘nee’ te zeggen. Door het nog even stil te houden kan je dat voorkomen.

Vertel het daarentegen wel tegen je partner. In de meeste gevallen (wanneer je getrouwd bent, samenwoont en/of kinderen hebt) willen jullie het geld samen besteden.

Je hebt wat het ‘besteden’ betreft een paar opties, zoals het uitgeven aan achterstallige rekeningen of het aflossen van de hypotheek. Het kan heel verleidelijk zijn om meteen een nieuwe auto te kopen of lekker op vakantie te gaan, maar doe dit nog even niet. Je kan het geld namelijk ook sparen, waardoor je rente op het bedrag krijgt. Met deze rente kan je elke maand/aan het einde van het jaar je salaris lekker aanvullen.

Als je echt héél veel geld hebt gewonnen, kan je het beste met een vermogensplanner in gesprek gaan. Zij kunnen je helpen met het op de juiste manier beleggen van je geld. Het is zonde om een groot bedrag zomaar op de bank te zetten, als je er ergens anders meer rendement op kan pakken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van NetEnt.

Je hebt dus heel veel opties wat het geld betreft, maar mijn belangrijkste tip: laat het even bezinken! De tijd zorgt er vaak wel voor dat jullie een goed doel voor het geld vinden. Ik wens je er heel veel plezier mee toe!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook