fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik ben HIV positief, hoe vertel ik het mijn man?

hiv positief

Gisteren ben ik erachter gekomen dat ik HIV positief ben. Ik ben getrouwd maar heb ook weleens onbeschermde seks met andere mannen. Mijn eigen man weet dit niet. Toch moet ik hem dit nu wel vertellen, hoe doe ik dit?

Het gaat er hierbij in de eerste instantie niet om hoe je dit doet, maar belangrijker bij deze kwestie is dat je het METEEN doet! Echt waar, vandaag nog!

Je man is in gevaar

Het is heel erg rot om dit nieuws op deze manier met hem te moeten delen, maar jouw man is in gevaar als je het niet doet. Jij geeft aan dat je vreemd bent gegaan, dus ook met deze mannen moet je contact leggen.

Als je eenmaal flink door het stof bent gegaan kan je aan het tweede aspect werken: je relatie redden. Mocht dat nog mogelijk zijn dan. Ik kan me voorstellen dat je man zich erg verraden voelt, vooral als hij misschien ook HIV positief blijkt te zijn.

Goed te leven met HIV positief

Hoe moeilijk de tijd die je nu tegemoet gaat ook is: blijf kijken naar alles wat nog wél mogelijk is! Met HIV is tegenwoordig goed te leven en ook jouw leven krijg je wel weer op de rit. Hoe moeilijk dit nu ook lijkt.

Tot slot raad ik je  aan om een afspraak met je huisarts of een psycholoog te maken. Ik kan je hier natuurlijk wel wat advies geven, maar met onderwerpen zo groot als deze wil ik zeker weten dat ook andere aspecten in je leven worden bekeken en besproken. Op basis van alleen jouw vraag kan ik je niet voldoende helpen om je leven weer op de rit te krijgen.

Moeilijke periode

Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe in deze ontzettend moeilijke periode!

Wil je graag wat meer informatie? Wellicht zijn dit ook wel handige linkjes:

Wie vertel ik over mijn HIV?
Leven met HIV
HIV en een kinderwens

Lees hier meer vragen waar Vera al eerder antwoord op gaf

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook