fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Hoe vertel ik mijn kinderen dat mijn man en ik uit elkaar gaan?

Lezersvraag: Hoe vertel ik mijn kinderen dat mijn man en ik uit elkaar gaan? 

Ontzettend vervelend dat jij en je man uit elkaar gaan. Wat de reden ook is, een breuk is nooit makkelijk. Hoewel het voor jou en je man al heel naar is, is het voor de kinderen vaak nog lastiger. Zelfs als ze begrijpen dat het misschien niet langer zo kan. Breng het nieuws het liefste samen met je man en straal eenheid uit. Dat jullie niet meer als man en vrouw door het leven gaan, betekent niet dat jullie geen ‘papa en mama’ meer kunnen zijn.

Leg in dit gesprek uit wat er gaat gebeuren en waarom. Zeg dat het niet erg is om verdrietig te zijn en vertel dat jullie dat zelf ook een beetje zijn. Maar, blijf vooral samen naar de toekomst kijken! Vraag hoe de kinderen het zelf voor zich zien. Ze hebben vast vriendjes en vriendinnetjes waarbij de ouders ook uit elkaar zijn. Maak het bespreekbaar.

Tot slot: laat de kinderen nooit, maar dan ook nooit merken dat jullie het lastig vinden om de ‘kindertaken’ te verdelen. Gaan de kinderen dit weekend naar papa? Wees blij voor ze! Door de situatie zelf positief te benaderen, zullen zij dit ook makkelijker kunnen.

LEES HIER MEER VRAGEN DIE VERA EERDER AL BEANTWOORDDE 

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook