fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: De man van mijn zus en ik hebben een affaire, maar ik wil hem voor mezelf!

Mijn zus is sinds 8 jaar met haar man getrouwd. Hun huwelijk loopt sinds een jaar of 4 niet echt lekker, mijn zus zeurt haar man de oren van zijn kop. Vorig jaar op een familievakantie hadden ze weer ruzie. Haar man heeft toen in de tweede slaapkamer bij mij in het huisje geslapen. Uiteindelijk is hij die nacht naast mij komen liggen en is de vonk overgeslagen. Nu hebben we elke week een afspraakje samen. Ik wil dat hij mijn zus verlaat en bij mij komt wonen. Ik hou echt van hem. Hoe regel ik dit?

Bedankt voor het insturen voor je vraag, maar ik moet je vooraf wel vertellen dat ik het geen leuke vraag vind om te beantwoorden. In mijn ogen is familie iets heel belangrijks en is het aangaan van een affaire met de man van je zus in alle opzichten verkeerd. Je helpt niet alleen een man met vreemdgaan, maar je helpt bovenal iemand om jouw zus verdriet te doen. Kan je je voorstellen dat je zus zich vreselijk voelt als ze dit ontdekt?

Je geeft aan dat je zus en haar man al langer problemen hebben. Het zou maar zo kunnen zijn dat hij alleen maar naar jou toekomt als hij haar even zat is. Is het dan wel échte liefde? Denk je dat dit wel zo is, dan zou hij misschien gewoon van zijn vrouw moeten scheiden.

Zijn ze eenmaal gescheiden? Laat hem dan even. Heeft hij een jaar later nog ogen voor jou? Ga dan eerst rustig daten en bespreek het met je zus.

Maar ik moet heel eerlijk zijn: als het op dit soort kwesties aankomt hoor ik maar zelden een ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ einde. Ik wens je heel veel succes toe.

Lees hier vragen die Vera eerder beantwoordde!

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Reageer ook