fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Gigolo Dave: “Mijn man heeft geen zin meer in seks. Wat kan ik doen om hem te verleiden?”

gigolo

Beste Dave, mijn man (50 jaar) heeft nooit meer zin in seks. Ik heb dit nog wel en vind het belangrijk om het met elkaar te blijven doen. We hebben er vaak ruzie over en hij zegt dan dat zijn hoofd er gewoon niet meer naar staat. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat hij weer zin krijgt? Groeten, Karin 

Beste Karin,

Regelmatig heb ik dates met vrouwen wiens man geen of nauwelijks meer zin heeft in seks. Ik ben natuurlijk geen relatie- of huwelijkstherapeut, maar ik zie en spreek wel veel vrouwen met hetzelfde probleem. Ik geef je dan ook antwoord vanuit mijn eigen kennis en ervaring en niet als arts of therapeut.

Eén ding die deze groep vrouwen met elkaar gemeen hebben, naast het niet meer hebben van seks, is dat ze überhaupt weinig aandacht voor hun relatie hebben. Niet alleen de seks ontbreekt dus, ook de gesprekken over hun dromen, wensen en gevoelens worden niet meer gevoerd. Ze kennen hun partner al zo lang, dat ze het gevoel hebben hem door en door te kennen. Persoonlijke gesprekken worden om deze reden minder gevoerd en het samenleven gaat eigenlijk een beetje op de automatische piloot. Dit is naar mijn idee één van de hoofdredenen waarom  mensen seksuele interesse in een langdurige relatie kunnen verliezen.

Mijn tip is dan ook: trek regelmatig een fles wijn open en maak er een gezellige avond met goede gesprekken van. Laat de tv uit, duik samen de keuken in en voer weer eens de gesprekken die jullie hadden toen jullie elkaar net kenden. Vraag hem bijvoorbeeld wat reizen zijn die hij nog graag zou willen maken, hoe hij over zijn carrière denkt en blik terug op bijzondere gebeurtenissen die jullie samen hebben meegemaakt. Het zou heel goed kunnen dat jullie na zo’n avond ineens wél weer zin hebben.

Seks is een stuk emotioneler dan je misschien zou denken. Ook bij mannen! Als ze het gevoel hebben geen échte aandacht meer van je te krijgen, verliezen ze vaak langzaam maar zeker de zin in seks. Liefde, oprechte interesse en jouw volledige aandacht zijn voor de meeste mannen essentieel bij het behouden van lustgevoelens naar hun partner.

Ik hoop dat je hier wat mee kan Karin!

Groet,

Gigolo Dave

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook