fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voordelen van zonwering tijdens het najaar

De herfst is alweer begonnen. Dit betekent dat binnenkort de walnotenbomen hun walnoten laten vallen, de kieviten hun tocht naar het zuiden oefenen, de bomen volhangen met prachtig gekleurde herfstbladeren en de paddenstoelen in bijzondere kleuren boven de grond uitkomen. De meeste mensen vinden de herfst een mooi en fijn seizoen, maar helaas brengen de herfst en winter ook enkele nadelen met zich mee. Lees hieronder hoe zonwering je helpt bij het oplossen van deze nadelen.

Beperk inkijk

Op de laatste zondag van oktober gaat de wintertijd weer in. Bij de overgang van zomer- naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker wordt. Als het binnen licht en buiten donker is ontstaat er al snel inkijk. Met zonwering behoud je de privacy in je woning. Om de inkijk in je huis te beperken kies je voor rolluiken, markiezen, lamellen, gordijnen of jaloezieën. Een voordeel van binnenzonwering is dat het geen inkijk biedt, maar wel uitzicht.

shutters-2-C

Bepaal zelf de lichtinval

Naast dat het steeds vroeger donker wordt, staat de zon veel lager dan in de zomer. Dit kan een vervelende lichtinval in je woning veroorzaken. Fel licht in huis zorgt ervoor dat je slecht ziet wat er zich afspeelt op het beeldscherm van je laptop of televisie. Dit is niet alleen irritant maar resulteert ook in knijpende ogen, wat een vervelende hoofdpijn tot gevolg kan hebben. Ook dit probleem los je op met zonwering. De prijs van zonwering varieert van €150 tot €450.

Weer de kou

Naast mooie nazomerse dagen die de herfst biedt, kan het ook al licht vriezen in het najaar. De verwarming gaat na lange tijd weer aan. Zonwering helpt je energieverspilling tegen te gaan. De luchtbuffer tussen het raam en de zonwering zorgt voor een extra isolatielaag dat naar twee kanten werkt. Houd binnenzonwering zoals shutters en gordijnen tijdens de koude dagen ‘s nachts gesloten. Buitenzonwering die aansluit op het raam, denk aan shutters, screens en rolluiken, zorgen ook voor extra isolatie. Als je de zonwering bij koud weer sluit komt er een stuk minder koude lucht bij de ramen en blijft de binnentemperatuur stabieler.

shutters-3-c

Voorkom inbraak

Een ander nadeel van de herfst- en wintermaanden is dat het aantal woninginbraken tijdens deze periode stijgt. De dagen worden korter en in het donker kunnen inbrekers ongezien een huis in de gaten houden en benaderen. Voorkom inbraak, de impact van een inbraak kan namelijk enorm zijn. Aluminium rolluiken zijn een goed voorbeeld van een inbraakwerende zonwering. De inbrekers maken geen kans meer zodra de rolluiken gesloten zijn. De prijzen van rolluiken variëren, maar gemiddeld kost een aluminium rolluik (150 x 200 cm) € 500. Zo zie je dat zonwering niet alleen in de zomer maar ook tijdens de herfst en winter erg nuttig kan zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook