fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor iedere outfit een andere zonnebril? Ja, dat mag!

zonnebril dames

Een zonnebril draag ik als de zon schijnt. Als ik moet knijpen met mijn ogen omdat het licht zo fel is. Soms denk ik: misschien moet ik een paar verschillende zonnebrillen hebben, maar dan denk ik ook weer: dat is toch slecht voor het milieu? Niet als je een ecologisch zonnebrilletje uitzoekt. Want ja die bestaan!

Zonnebrillen ben ik vaak kwijt. Ik denk dan dat ik ‘m in mijn tas heb gegooid, maar dan blijkt mijn brilletje nog in de auto  te liggen. Onhandig als je net je bikini aanhebt en klaar bent om met een boek in de tuin in de zon te gaan zitten. Maar je kunt toch niet een stapel zonnebril dames erop na houden? Slecht voor het milieu kan ik me zo voorstellen, maar ook dat de berg met spullen alsmaar groter en groter groeit en dat terwijl ik nou juist probeer te ontspullen. Weg met de dubbele voorwerpen en overbodige spullen die ik toch niet meer gebruik.

Zonnebril dames

Als je een ecologische zonnebril koopt, kun je er best een paar meer hebben. Dan heb je bij elk outfitje een andere bril. We letten er steeds meer op dat producten, spullen maar ook een dames zonnebril duurzaam is. En die zijn er! Dat maakt het aanleggen van een collectie dames zonnebrillen een stuk eenvoudiger. Maar waarom zou je zoveel verschillende montuurtjes willen hebben? Ik vroeg het een vriendin die voor elke gelegenheid een andere zonnebril heeft.

Passend bij je outfit

Hoe leuk is het als je zonnebril dames past bij de kleding die je aan hebt? Een grote, zwarte opvallende bril doet het altijd goed bij je black-outfit. Kies je voor een montuur in een opvallende kleur, dan kun je die kleur terug laten komen in je kleding.

O, ik heb er wel een voor je

Je kent het vast wel: zit je met je vriendin op een terrasje, begint de zon heerlijk maar fel te schijnen. Terwijl je kekke bril op zet, zit je vriendin te knijpen met haar ogen. Gelukkig heb je een reserve zonnebril in je tas zodat je vriendin ook lekker kan genieten van de zon.

In de auto

Niets vervelender en gevaarlijker dan een felle zon terwijl je in de auto zit. Het kan je verblinden en zorgt niet zelden voor ongelukken. Het is dus handig om altijd een extra dames zonnebril in de auto te hebben. Zo hoef je niet in je tas te graaien en zoeken, maar kun je veilig je blik op de weg houden.

Doe een Elton John

De koning van de meest fantastische brilmonturen is ongetwijfeld Elton John. De zanger heeft een beste verzameling opvallende brillen. Voor speciale gelegenheden kun jij ook uitpakken met een opvallend exemplaar. Bijvoorbeeld met carnaval of Koningsdag.

Doe een bril cadeau

Zorg voor een voorraadje brillen zodat je er eentje cadeau kan doen als je onverwachts naar een verjaardag gaat. Papiertje en een strik eromheen en je steelt de show.

Je kunt niet genoeg hebben

Maar ook voor jezelf: je kunt niet genoeg zonnebrillen hebben. Leg ze in je auto, stop er eentje in je handtas, leg er een in de keuken: zo grijp je nooit mis. En nu je weet dat er ecologische zonnebrillen bestaan, hoef je je ook niet schuldig te voelen. Ze worden gemaakt van recycled polyester van land en uit de zee en afval krijgt een tweede leven. No worries dus, laat die zon maar schijnen!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook