fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor het eerst met de hond op vakantie? Wij geven een paar tips!

Oh wat vind ik het jammer dat wij geen hond meer hebben. Zowel Sophia als ik zijn allergisch en een hond komt er voorlopig dan ook niet in bij ons. Vroeger hadden wij wel twee hele lieve Franse bulletjes, die we ook regelmatig meenamen op vakantie. We denken nog vaak terug aan alle leuke en gezellige momenten met die beestjes. Ga jij voor het eerst met de hond op vakantie? Wij geven een paar tips!

Liever niet vliegen

De meeste honden zijn niet dol op vliegen en het is voor veel beestjes behoorlijk ingrijpend. Persoonlijk zou ik mijn hond alleen meenemen in een vliegtuig als het echt niet anders kan (bijvoorbeeld bij een verhuizing). Als je met de hond op vakantie gaat kun je beter voor een vakantie met de auto kiezen. Willen jullie verder weg en is rijden geen optie? Laat de hond dan gezellig ergens logeren. Daar doe je hem veel meer plezier mee!

Inpakken

Het voorbereiden van een reis met een hond is een beetje te vergelijken met een reis met kinderen. Je hebt behoorlijk wat nodig om het voor jullie en jullie viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Vergeet op de eerste plaats niet een goede hondenriem en voldoende poepzakjes. Leg deze voorin de auto, op een plek waar je er goed bij kunt tijdens de rit. Daarnaast is het ook slim om wat snacks klaar te leggen en te zorgen voor een goede drinkbak. Op vakantie is het soms erg heet en tijdens een stop kan je de hond dan echt even goed laten drinken. Ook zijn er hoezen verkrijgbaar om de bekleding van de auto te beschermen. Zeker geen overbodige luxe als jouw hond flink verhaart. Zorg ervoor dat alles voor de hond mee is en je niet voor verrassingen kunt komen te staan.

Hotels en campings

Om te voorkomen dat jullie hond een nachtje in de auto moet doorbrengen, is het slim om voor vertrek hotels/campings te reserveren waar honden welkom zijn. Kijk niet alleen of ze welkom zijn, maar geef ook daadwerkelijk door dat jullie er een bij jullie hebben. Soms zijn er maar enkele kamers waar honden ook echt in mogen. Het haalt de spontaniteit wellicht iets uit de reis, maar het is zeker in het belang van jullie dier.

Voldoende stops

Bouw voldoende stops in. Als je alleen of met z’n tweeën reist, knal je misschien wel zo snel mogelijk door naar de bestemming. Met een hond is dit niet aan te raden. Zeker als je overdag rijdt, is het goed om rekening te houden met elke twee uur een stop. De hond kan dan even wandelen, plassen, wat eten en drinken en genieten van de buitenlucht. Je hoeft echt niet elke keer een half uur te stoppen, vaak is 10 minuten al voldoende. Zo kunnen jullie er weer fris tegenaan!

Have fun

En tot slot: heb gewoon veel lol met jullie hond! Ga lekker wandelen, zwemmen, klimmen en relaxen met elkaar. Het is tenslotte vakantie 🙂

Afbeelding: Ignacio Amenábar via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Saray Pinar -

Oh, tof! Naast hotels en campings bestaan er ook nog hondvriendelijke vakantiehuisjes. Hier vind je een nuttig overzicht van enkele huisjes in de Benelux: http://www.hondenvakanties.be

Reageer ook