fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor het eerst anale seks proberen? Zo praat je daarover met je partner

Of je nou al jaren getrouwd bent of elkaar pas een paar weken kent: seks is een belangrijk onderdeel in de meeste relaties. Als je elkaar pas net kent kun je vast niet van elkaar afblijven. Maar als jullie wat langer samen zijn en misschien zelfs kinderen hebben, is de romantiek soms ver te zoeken. Blijf met elkaar in verbinding door hierover te praten, elkaar uit te dagen en samen nieuwe dingen te proberen. Anale seks kan (als jullie dat allebei leuk en spannend vinden) een nieuwe impuls aan jullie seksleven geven. Voor het eerst anale seks proberen? Zo praat je daarover met je partner!

Wees eerlijk

Lijkt het je wel wat om anale seks te proberen? Wees daar eerlijk over naar je partner. Het is een onderwerp waar nog best een taboe op rust. Dat is jammer, want op deze manier kan het nieuwe dingen proberen in de weg staan. Trek de stoute schoenen aan en breng het onderwerp eens op. Wees hierin open en gun jouw partner ook de kans om dit te zijn. Zoek naar overeenkomsten in jullie wensen in een eerlijk en niet-veroordelend gesprek. Bespreek dingen als het gebruik van speeltjes, zoals bijvoorbeeld een buttplug gebruiken. Wees niet bang om open te zijn over jouw dromen en fantasieën.

Geen verwachtingen

Anale seks kan best spannend zijn, zeker als jullie het voor de eerste keer doen. Het is belangrijk vooraf over het onderwerp te praten, maar maak niet al te harde afspraken hierover. Kijk vooral waar jullie in het moment zin in en behoefte aan hebben. Ga zonder verwachtingen aan de slag en laat je meevoeren in het moment. En loopt het even anders dan misschien gehoopt? Helemaal geen probleem! Dat hoort nou eenmaal bij het leven.

Nee is nee

Bespreek ook de mogelijkheid dat een van jullie het misschien toch niet zo fijn of spannend vindt. Er moet de veiligheid zijn om dit uit te spreken, hoe jammer dat voor de ander misschien ook is. Nee is nee. En wie weet willen jullie het over een poosje nog een keer proberen. Luister naar je gevoel!

Samen op ontdekkingsreis

Zie voor het eerst anale seks proberen als een bijzondere ontdekkingsreis waar jullie samen van kunnen genieten. Het is iets wat jullie dichterbij elkaar zou moeten brengen! Doet dit het niet? Dan is het misschien niets voor jullie. Bouw het rustig op, blijf met elkaar in gesprek en ontspan!

Praat je met ons mee?

Hebben jij en je partner het weleens over jullie seksleven en fantasieën? Komt voor het eerst anale seks proberen hier weleens in naar voren? Hoe praten jullie hier dan over met elkaar? En wat zijn jouw ervaringen hiermee? We zijn heel benieuwd. Praat dan met ons mee in de reacties onder dit artikel. Op deze manier helpen we elkaar in het bespreekbaar maken van dit onderwerp. Want seks als een taboe? Dat is doodzonde!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Unsplash+

Reageer ook