fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor het eerst als single mom met de kids op vakantie? Hier de beste tips van ervaringsdeskundigen!

Wanneer jij en je partner besluiten uit elkaar te gaan, doet dit veel in een gezin. De kinderen pendelen ineens op en neer tussen papa en mama, er zijn minder gezinsmomenten en ook de vakanties worden vaak niet meer samen gevierd. Gelukkig zijn kinderen flexibel en kunnen ze in de meeste gevallen goed wennen aan de nieuwe situatie. Voor jou als ouder is het misschien nog wel het meest spannend; want alles wat je eerst samen deed, doe je nu alleen. Ook de vakantie is zo’n dingetje… En tóch willen wij je aansporen om het gewoon te doen. Ga er weer op uit met de kids; dat is gewoon hartstikke leuk. In dit artikel geven drie single moms hun beste vakantietips! 

Voorbereiding

Als je op vakantie gaat is een goede voorbereiding super belangrijk. Maar ga je in je eentje met de kids? Dan is het nog belangrijker dat vooraf alles goed geregeld is. “Zo is het verstandig als je alleen met jouw kind(eren) reist het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland‘ in te vullen met de vader van de kinderen. Dit is niet verplicht, maar maakt het bij een eventuele controle van de marechaussee wel makkelijker”, vertelt single mom Tina. Maak daarnaast duidelijke afspraken met de vader en de kinderen. “Leg samen uit dat de vakantie anders is dan voorheen, maar dat het nog steeds leuk gaat worden. Vertel de kinderen dat jij en papa goede afspraken hebben gemaakt en dat iedereen uitkijkt naar een leuke tijd.”

Kindvriendelijke accommodatie

Alleen met (jonge) kinderen is soms best aanpoten. Thuis ben je het inmiddels wellicht gewend, maar een nieuwe omgeving blijft spannend. “Ik boekte altijd een super kindvriendelijke accommodatie. Bijvoorbeeld via Voordeeluitjes.nl. Hier is het niet alleen voordelig boeken, maar ook hebben ze ook speciale familie arrangementen. Deze hotels zijn helemaal ingesteld op kinderen en dat ontneemt jou als moeder zo veel zorgen!”, deelt alleenstaande moeder Iris.

Hulptroepen

Kom jij na een vakantie soms ook vermoeider terug dan dat je er heen ging? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. “Schakel hulptroepen in! Sommige hotels hebben een crèche of babysit service. Je schuldig voelen naar de kids hoeft echt niet; die zijn meestal alleen maar heel blij voor je. Boek gewoon die massage of maak die strandwandeling. Ook jij mag op zo’n vakantie tot rust komen”, zegt single moeder Reneé.

Go with the flow

Net als met alles in het leven, zal ook nu niet alles meteen perfect verlopen. En dat is helemaal niet erg! Just go with the flow en maak er een geweldige vakantie van. Enne, je hoeft niet meteen voor een 15-daags arrangement te gaan. Begin eerst eens met een leuk last minute weekend hier in Nederland.

Ben jij als single moeder al eens alleen met de kinderen op pad geweest? En wat was jouw ervaring? Heb je nog goede tips voor andere moeders die nu meelezen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook