fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voor de wolven, prachtige roman van Jodi Picoult

Voor-de-wolven-Jodi-Picoult-dp
Eerlijk gezegd ben ik vooral een liefhebber van feelgoodboeken, boeken met veel humor en een vleugje romantiek. Voor mij is het lezen van deze boeken vaak een moment om even lekker weg te dromen en me helemaal te ontspannen. Toch lees ik ook regelmatig thrillers of wat meer literaire boeken. Zo nu en dan krijg ik via Damespraatjes iets in handen, wat voor mij niet zo voor de hand liggend is om te lezen. Neem nou het boek Voor de Wolven van Jodi Picoult. Een boek over wolven? Niet echt mijn genre, dacht ik…

Voor de Wolven

Jodi Picoult kruipt in de huid van haar personages die voor onmogelijke keuzes worden gesteld. De lezer kan niet anders dan zich afvragen: wat zou ik doen in deze situatie? Luke Warren heeft zijn leven lang wolven bestudeerd in de bossen van Canada. Hij begrijpt hen beter dan zijn eigen gezinsleden. Op een nacht krijgt hij een auto-ongeluk en belandt dodelijk gewond in het ziekenhuis. Zijn volwassen zoon Edward, die halsoverkop terugkeert uit Thailand, en zijn puberdochter Cara beslissen samen over het lot van hun vader. Moeten ze wachten tot Luke uit zijn coma ontwaakt? Of mag hij waardig sterven?

Het verhaal wordt prachtig vanuit verschillende perspectieven verteld. Hierdoor is de auteur in staat om alle gevoelens die naar voren komen bij het nemen van zo’n pijnlijke beslissing, prachtig in beeld te brengen.

Het mooiste gedeelte van het boek vond ik de beschrijving van de ervaringen van Luke toen hij tussen de wolven leefde. Hoe word je onderdeel van een wolvenroedel, hoe vaak laat je je bijten en ga je echt mee eten van een gedood edelhert? Hoe pak je je leven weer op als je twee jaar tussen de wolven hebt geleefd?

Wanneer een wolf niet langer van nut is voor zijn roedel, sluipt hij weg om alleen te sterven. Maar wat als je niet meer weg kunt sluipen en de beslissing om te sterven op het bordje van je kinderen wordt gelegd.

Jodi Picoult-portret
Jodi Picoult

Jodi Picoult is de internationale bestsellerauteur van Een goede moederNegentien minutenDe tiende cirkel en vele andere romans. Er zijn wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht in 35 landen. Jodi woont met haar gezin in New Hampshire, Verenigde Staten.

Aantal pagina’s: 432
Originele titel: Lone Wolf
NUR code: 302
ISBN: 9789044337884
Prijs: € 18,95
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

sandra-blikslager-foto_katjamali-m
Recensie: Sandra Blikslager

Sandra is hoofdredacteur van damespraatjes.nl. Naast haar werk als hoofdredacteur schrijft ze zelf graag. In 2010 verscheen haar boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waarvan in 2013 de derde druk verscheen. Ook werkte zij mee aan diverse andere publicaties, waaronder een boek over Curacao. Sandra is in 1963 geboren, is afgestudeerd politicologe en heeft 3 dochters. Haar hobby’s zijn lezen, sport, films kijken en met haar man kijkt ze bijna iedere avond Pauw en Witteman.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook