Ben jij ook zo gek op pasta, maar eet je het (net als ik) bijna altijd op dezelfde manier? Als het op pasta aankomt, dan heb ik drie ‘signature dishes’, namelijk pasta met bolognese saus, pasta met truffel-roomsaus en pasta pesto. Alle drie doen ze het goed en gaan altijd op. Maar waarom niet af en toe wat nieuws proberen? Dit recept is niet helemaal nieuw, maar het is een variatie op één van mijn drie standaard pastagerechten. Dit is volkorenpasta met huisgemaakte boerenkoolpesto. En oh, oh oh… Wat is hij lekker! Misschien zelfs wel zo lekker dat hij mijn traditionele pasta kan vervangen. Probeer jij hem ook?
Ingrediënten (4 personen)
300 gram volkorenpasta
1 zak Cavolo Nero boerenkool
1 flinke hand geroosterde pijnboompitten
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook (fijngehakt)
grote scheut olijfolie
1. Kook de boerenkool in 10 minuten gaat. Laat heel goed uitlekken.
2. Zet de pasta op en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking
3. Doe de boerenkool, pijnboompitten, knoflook en de kaas in de keukenmachine. Doe hier een scheut olijfolie bij en zet de keukenmachine aan. Gooi er extra olie bij als je de pesto te droog vindt. Dit moet je een beetje naar smaak doen, de één wil hem smeuïger dan de ander.
4. Schep de boerenkoolpesto door de pasta. Rasp hier nog lekker wat extra kaas overheen.
Eet smakelijk!