fb
Damespraatjes Damespraatjes

Volgende week wordt de eerste doorzichtige televisie op de markt gebracht

Vorig jaar zijn wij naar ons huis in Bussum verhuisd en daar hebben we veel aandacht gestoken in de inrichting van ons stulpje. Onze woonkamer is echt waanzinnig, met een grote witte bank, een heerlijk rond vloerkleed en de fauteuil waar ik altijd al van droomde. Het enige in de woonkamer waar ik minder enthousiast ben (maar waar ik ook absoluut niet onderuit zou komen), is de televisie. Een enorme zwarte unit van 65 inch prijkt aan beeldige beige muur. Ja ladies, ook de man heeft hier thuis wat in te brengen…

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik de grote tv stiekem best fijn vindt soms. Het is heerlijk om op een luie zondagmiddag samen spannende detective series te kijken of om na een lange dag werken even het journaal te kijken. Maar stel nou dat je wél van deze voordelen zou kunnen genieten, zonder zo’n enorm zwart scherm aan de muur te hebben hangen? Dat kan!

Doorzichtig scherm

Zo bracht Samsung al ‘The Frame’ uit. Een televisie met een lijst eromheen, waar kunstwerken op kunnen worden afgebeeld. Een vriendin van mij heeft hem en het resultaat is echt waanzinnig te nomen! Chinese electronica producent Xiaomi gaat nu nog een stapje verder, met een volledig doorzichtig scherm.

xiaomi-oled-transparant-1-770x433

Oled-beeldtechniek

Wanneer er geen tv gekeken wordt, lijkt het scherm gewoon een grote glasplaat met een dunne rand. In de dikke, ronde voet van de televisie zit de techniek die het beeld het scherm instuurt. Wist je trouwens dat de oled-beeldtechniek al transparant is? Om het scherm zwart te maken, voegden fabrikanten een zwart scherm achter het beeld toe.

Al op de zakelijke markt

Mi TV Lux Oled Transparent Edition, is niet het eerste volledige transparante tv-scherm. Zo heeft LG er ook al een op de zakelijke markt gelanceerd, welke niet beschikbaar is voor consumenten. Het is ook niet gek dat de techniek tot nu toe niet op grote schaal beschikbaar was; transparante televisies zijn flink aan de prijs.

Prijs

De Mi TV Lux Oled Transparent Edition is vanaf volgende week in China te koop voor 49.999 yuan (ongeveer 6129 euro). Of en wanneer hij naar Nederland komt, is niet bekend.

Zou jij zo’n transparante televisie willen hebben? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook