fb
Damespraatjes Damespraatjes

Voetbalfan noemt zoon ‘Feyenoord’ en vrouw moest daarom in België bevallen

Wat was de inspiratie voor de namen van jouw kinderen? Wij kozen voor de voornamen voor namen die wij gewoon mooi vonden klinken. Onze eerste dochter heet Sophia en onze tweede dochter heet Helena. Toevallig zijn het allebei Griekse namen, maar dit heeft er niks met onze vakantievoorkeuren te maken. Het klinkt gewoon heel mooi. Vinden wij dan 😉 

Ook zijn er ouders die hun kind wel heel bewust ergens naar vernoemen. Zo werd de naam ‘Jim’ ineens populair nadat Jim tweede werd bij Idols en kregen veel jongentjes de naam ‘Jordi’ nadat Johan Cruijff zijn zoon zo noemde. Grappig wel!

Naar België

Maar er zijn ook mensen die nog een stapje verder gaan, zo ook Mickey Wilson en zijn ex-vrouw. “Mijn zoon heet Brian Feyenoord”, vertelt Wilson woensdag in de uitzending van Mattie & Marieke op Qmusic. “Die naam mag je in Nederland niet geven. Dus mijn ex moest destijds als de sodemieter naar België toe om daar te bevallen.”

Waarom

“Dan vraag je jezelf natuurlijk af: ‘Waarom geef je een kind de naam Feyenoord?’ Ja, luister. In die tijd dat mijn oudste zoon geboren werd, speelde Leonardo bij Feyenoord. En heel veel gasten die ik ken, gaven hun zoons de naam Leonardo. En wat gebeurt er nou? Die ‘knoepert’ gaat in no time spelen bij 020. Ja, dan heet je zoon Leonardo. Snap je? Ik denk: ‘Ja dat gaat mij niet gebeuren’.”

Bekijk het interview hier!


Dit bericht bekijken op Instagram

Geen woorden maar daden nam hij wel heel letterlijk.. ????

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke) op

Ieder z’n ding

Wat een verhaal zeg… Maar goed, ieder zijn ding! Er zijn waarschijnlijk ook mensen die de naam Sophia en Helena helemaal niks vinden. Nu maar hopen dat de jongen niet toch een Ajax-fan wordt 😉

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook