fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vliegen vanuit Duitsland? Op deze manier kan je voordelig parkeren!

Afgelopen week ging ik weer voor het eerst naar een borrel met een hele grote groep mensen. “Ik moet wel weer een beetje inkomen hoor”, zei ik tegen Sandra. Na ruim een jaar niet naar grote events te zijn geweest, was het zó fijn om weer in een grote groep bekenden en onbekenden op te gaan. Aankomend weekend heb ik nóg een ‘eerste keer’, ik vlieg namelijk samen met mijn man naar Schotland. Ik kijk enorm uit naar de trip en zelfs naar in het vliegtuig zitten. Want ook dit hebben wij een hele tijd niet meer gedaan. Wereldwijd trekt het vliegverkeer enorm aan en we gaan er weer massaal op uit. En wauw, wat voelt dat goed! 

Aankomend weekend vliegen wij vanaf Schiphol Airport. Ook hier ben ik al lang niet geweest en ik ben benieuwd wat er allemaal hetzelfde is gebleven en of er dingen veranderd zijn. Voordat ik het vliegtuig instap vind ik het altijd leuk om nog even te gaan shoppen, een hapje te eten en een glas wijn te drinken. Met een gevulde maag, een licht roesje van de wijn en een tas vol heerlijke boeken en tijdschriften stap ik dan in het toestel. De reis kan écht beginnen.

Vliegen vanuit Duitsland

Niet altijd vliegen wij vanaf Schiphol. Zo nu en dan kiezen we voor een andere luchthaven, zoals Maastricht of Rotterdam. Maar ook vanaf andere Europese luchthavens op rijafstand van ons huis, zoals Keulen Airport, Düsseldorf Airport en Keulen Airport. Eerst liet ik me dan vaak afzetten door een vriend of familielid, maar aangezien het behoorlijke afstanden kunnen zijn, vraag ik dit tegenwoordig liever niet meer. Gezien de hoge kosten van een taxi rijden wij meestal dus zelf naar de buitenlandse luchthavens toe.

Parkeren op de luchthaven

Voordat we vertrekken reserveren we altijd een parkeerplek bij de luchthaven via Parkcare. Zo ben je gegarandeerd van een plaatsje en betaal je een gunstig tarief. Niets is vervelender dan helemaal naar Duitsland te rijden en te ontdekken dat goed parkeren Keulen airport (of een van de andere Duitse luchthavens) geen mogelijkheid meer is. Naar huis gaan kan niet meer en dus wordt het stressen voor een plekje. En dat terwijl ik die extra tijd nou juist graag gebruik voor ontspannen activiteiten, zoals shoppen, eten en wijn drinken. Haha!

Zelf rijden

Kortom: vlieg je vanaf een Duitse luchthaven naar jouw vakantie- of zakelijke bestemming? Dan is ParkenAmFlughafen een handige website. Zelfde jasje, alleen dan gericht op de Duitse vliegvelden. Val vanaf nu niet meer je vrienden en familie lastig met lange autoritten, maar rijd er lekker zelf naartoe. En ook die autorit is een stuk prettiger als je weet dat er een parkeerplek op het vliegveld voor je beschikbaar is. Maak samen wat gezelligs van de rit. De reis is immers in de auto al begonnen.

Ik kijk enorm uit naar onze trip van aankomende week! Wanneer stap jij weer in het vliegtuig? En vanaf waar vlieg je dan? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook