fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips voor reizen met kids

Kan jij het je nog herinneren, bij pa en ma op de achterbank? Of je nou een eind moet rijden of vliegen, reizen met kinderen vergt over het algemeen een bijzondere aanpak. Om huilsessies en haargetrek te voorkomen is er vaak dan ook heel wat nodig om de kids in hun stoel te houden. Toch zijn er een aantal handige trucjes die jullie reis een heel stuk aangenamer kunnen maken. Wij zetten er vijf voor je op een rij!

 

Backseat_02

  • Leg uit hoe lang de reis gaat duren, zodat ze niet voor verassingen komen te staan. Leg ook uit wat files zijn en waarom ze ontstaan. Hoe beter ze het begrijpen, hoe minder je ze zult horen. Een goede manier om bij kleine kinderen tijd aan te duiden is in de vorm van echte ervaringen. Bijvoorbeeld: het duurt nog 4 Sesamstraten (1 uur) voordat we er zijn of het is één schooldag rijden.
  • Beloon je kinderen voor goed gedrag in de auto. Geef ze na drie kwartier goed gedrag 5 minuten uit de auto. Dit lijkt misschien veel, maar het houdt ze wel een stuk gezelliger. Zit je in een vliegtuig? Neem ze zo nu en dan even mee voor een rondje en stel ze voor aan de stewardessen. Wie weet hebben zij wat leuke verhalen voor ze?
  • Neem leuke, kleine cadeautjes mee voor onderweg. Spreek af dat ze in elk nieuw land of gebied een klein cadeautje krijgen.
  • Blijf spelletjes spelen! Nummerborden tellen, ik zie ik zie wat jij niet ziet en ik ga op vakantie en neem mee… Allemaal leuke spellen die de tijd doen vliegen.
  • Zorg voor goed uitgeruste kinderen. Als ze eenmaal moe zijn zullen ze sneller gaan huilen en jammeren. Ook in de auto of het vliegtuig is er natuurlijk tijd genoeg om te slapen. Zorg ervoor dat zijn/haar eigen kussen en knuffel voor handen is om het in slaap vallen makkelijker te maken.

Heb jij nog een goede achterbank-tip? Laat het ons weten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Heidie -

Wat achterbank tip betreft, het lijkt mij ook een goede, om ’s avonds of ’s nachts te vertrekken zodat de kinderen uren slapen. Maar wij maken het ons nog makkelijker. Zolang ze klein zijn, gaan we niet ver weg. Er zijn zoveel mooie gebieden in Nederland die ik zelf nog nooit gezien heb, dus een vakantie in Nederland vind ik prima.

Reageer ook