fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips van Irma om mee te doen aan een bikiniwedstrijd

Bikini fitnesswedstrijden zijn hot. En daar is helemaal niets mis mee, als je maar weet waar je mee bezig bent. Irma van de Pol (34) deed zeven jaar geleden voor het eerst mee aan een bikini wedstrijd maar nam toen te weinig voorbereidingstijd. Ze heeft aan verschillende wedstrijden in het binnen- en buitenland meegedaan en werd regelmatig eerste.

Lees ook: Irma verwoestte haar lijf voor bikini wedstrijden

De laatste wedstrijd waar zij aan meedeed was in 2012. Inmiddels is zij mede-eigenaresse van sportschool en Cross Fitbox No Excuses en begeleidt ze nu ook meiden die mee willen doen aan een bikini wedstrijd. We vroegen Irma om vijf tips.

1. Zorg voor een goede motivatie. Wat drijft je? Waarom wil je meedoen? Is dat omdat het je passie is, of doe je het voor anderen? Het laatste is nooit een goede drijfveer.

2. Neem er de tijd voor. Een half jaar of langer voorbereiding is het beste. Dan heb je de tijd om langzaam toe te werken naar je doel.

3. Zoek een goede trainer of begeleider en zorg ervoor dat je omgeving je steunt. Je krijgt ongetwijfeld moeilijke momenten of wordt veel minder sociaal. Feestjes en laat naar bed gaan is tijdens de voorbereidingsfase niet echt handig.

4. Blijf je focussen op je doel en vergeet niet om ook op de weg er naar toe ervan te genieten. Zorg ervoor dat je het leuk blijft vinden.

5. Ga verstandig om met je lichaam en je voeding. Vermijd stimulantia en heftige pillen om je doel te bereiken. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

foto Irma in roze shirt door www.roosfoto.nl

Reageer ook