fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om nieuwjaarsdag door te komen met kids

Ik ben standaard op 1 januari moe. Gebroken. Niet omdat ik nou zo enorm heb gefeest of me heb vol laten lopen, nee, omdat ik te laat naar bed ben gegaan en mijn biologische klok zich daar geen donder van aan trekt. 

Dus zit ik om zes uur beneden. Katerig zonder een druppel alcohol te hebben gedronken. Mijn oudste en jongste en hebben, tot nu toe, hun biologische klok gelijk gezet met de mijne. En trippelen tussen zes en half zeven ook naar beneden.

Hoe kom je die eindeloze lange nieuwjaarsdag door?

1. Start de dag op de bank, met –indien aanwezig- aan elke kant een kind. Lekker met z’n drieën onder een dekentje en alle afleveringen van Vrolijke Kerst achter elkaar kijken.

2. Neem als ontbijt geen brood, maar een oliebol of appelflap, met een kop thee. Daarna is koffie een beter plan.

3. Kleed je rond een uur of tien aan, trek de kinderen van de bank en ga naar buiten. Zoek een speeltuin. Ga lekker schommelen, doe wat squats, neem een springtouw mee, als je maar beweegt. Daar knap je van op en de kinderen ook.

4. Daarna bezoek je familie. Die vinden het altijd leuk als je langskomt, je neemt nog een overgebleven oliebol en een stuk of wat toastjes met komkommersalade. Vergeet die dag niet om goed te drinken, bij voorkeur water. Beginnen je kinderen in te storten? Vraag om de Rummikub. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze slecht tegen hun verlies en dus gaat de adrenaline stromen tijdens het spel.

5. Kook s avonds een gezonde, makkelijke maaltijd. Iets met rijst en kip, salade erbij en klaar. Lekker op tijd onder de douche, klok anderhalf vooruit zetten zodat ze denken dat het al negen uur is, terwijl het pas zeven uur is. Voorlezen en hopsa, slapen.

Ik ga eens kijken of het werkt. Heb jij tips om 1 januari met kinderen door te komen? Laat het weten!

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook