fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om langer van je bruine huid te genieten

Met het naar school brengen van Bob en Tom is voor mijn gevoel de zomer ook ten einde. Onzin natuurlijk. Dat zij na zes weken weer zwoegen op rekenen en taal, betekent niet dat de zon zich niet meer laat zien. Die koperen ploert blijft heus nog wel even schijnen. Dat lekkere bruine kleurtje dat je tijdens de vakantie hebt opgedaan, houd je nog wel even. Wil je het nog langer vasthouden? Dat kan!

Ik word snel bruin omdat ik gezegend ben met goed pigment. Donker haar, donkere ogen, de zon is er dol op. Ik houd van de zomer, vind het heerlijk om buiten te zijn. Aan de tuintafel te ontbijten, te werken en ’s avonds te dineren. Om bezig te zijn in de tuin en natuurlijk lange fietstochten in korte broek en hemdje maken. Inmiddels is het september, de dagen worden korter, de zon laat zich minder zien. Hoe voorkom je dat je huid verbleekt? Of liever gezegd: hoe behoud je je bruine kleur nog een tijdje?

  1. Vervellen is funest, dat moet je zien te voorkomen dus. Dit doe je door je lijf lekker in te smeren. Er zijn aftersuns verkrijgbaar die je kleurtje verlengen. Maar na het douchen je goed insmeren met een rijke bodylotion is ook prima.
  1. Ga ook na je vakantie lekker naar buiten. Door veel buiten te zijn, blijf je bruiner. Dus gewoon in je korte broek en hemdje in de tuin werken, lekker een stuk fietsen of boodschappen doen. Verschuilt de zon zich achter de wolken, zelfs dan word je bruin.
  1. Drink water. Liters. Water drinken is sowieso een goed idee: het hydrateert, bevat geen calorieën is goed tegen de dorst. Water bevordert een goede doorbloeding van je huid en vertraagt het proces van het afsterven van huidcellen.
  1. Om je velletje bruiner te laten lijken, kun je een bronzing poeder gebruiken. Deze zorgt voor een mooie goudkleurige glans. Breng het poeder aan op je armen, benen en decolleté. Wat ook helpt: pastelkleuren dragen.
  1. Een smakelijke en gezonde tip om je kleurtje te behouden is het eten van groente en fruit. Onder meer meloen, wortel, broccoli, tomatensap en pompoen hebben een gunstig effect op je huid en het behouden van je teint.

Misschien ten overvloede! Blijf je altijd goed tegen de zon beschermen. Een bruine huid is prachtig, maar gebruik altijd een goede zonnebrandcreme!

Hoe zorg jij ervoor dat je zolang mogelijk bruin blijft? Deel je tips in de comments onder dit artikel. Wij zijn super benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook