fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om je sportmotivatie weer op peil te krijgen

Wat betreft de vakantiekilo’s heb je twee opties: er iets aan doen of het laten zoals het is. Allebei zijn goede opties, maar ik ga toch echt voor de eerste. Sporten, gezond eten en veel water drinken. Dat gezond eten lukt wel, maar sporten… My god, soms heb ik daar zo GEEN zin in. Als het regent bijvoorbeeld, dan blijf ik liever thuis op de bank. En op vrijdagmiddag na werk spreek ik veel liever met vrienden af, dan dat ik op een loopband sta. Maar, het zal toch moeten! Hier vijf tips waarmee jij je sportschool motivatie tot ongekende hoogte kan laten stijgen:

  1. Spreek een doel met jezelf af

Zonder het hebben van een realistisch doel is het verdomd lastig om in actie te komen. Stel jezelf een SMART geformuleerd doel: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Bijvoorbeeld: Ik ga deze maand drie keer per week sporten en hierbij 4 kilo verliezen.

Niet: Ik wil afvallen.

  1. Steek jezelf in het nieuw

Sporten is zo veel leuker in een mooie outfit met bijpassende schoenen. Niet alleen zie je er beter uit, maar de juiste schoenen zorgen er ook voor dat je minder snel blessures krijgt. En wie denkt dat een beetje kwaliteit schoen veel kost heeft het mis, want vanaf een euro of dertig heb je bijvoorbeeld een paar merksportschoenen van Asics. Kortom een goede voorbereiding is het halve werk!

  1. Zoek een sportmaatje 

Samen sporten is voor veel vrouwen fijner dan alleen. Je kan elkaar er doorheen slepen, tips geven en misschien zelfs wel een personal trainer delen. Let wel op: het is geen theekransje. Doe dit na de training. En laat dan wel de koekjes achterwege

  1. Stel een goed schema op

Net als met je doelen geldt wat het uitvoeren van de training betreft hetzelfde principe: je moet weten wat je aan het doen bent en waar je naartoe werkt. Stel zelf of samen met een trainer een traingsschema op (heb je geen trainer dan kan je ook online een fitnessschema opstellen) waarbij je het steeds zwaarder maakt. Dit zorgt ervoor dat je gerichter traint (dus meer resultaat) en je kan goed je voortgang bijhouden.

  1. Maak het leuk

Heb jij een bloedhekel aan de loopband? Doe het dan niet! Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel meer leuke trainingen dan alleen maar rennen of fietsen. Volg bijvoorbeeld eens een groepsles, zoals BodyPump of BodyCombat (lees hier over mijn ervaring hiermee) of volg eens een lesje Crossfit. Vind je het lekker om buiten te zijn? Schrijf je dan helemaal niet in voor een sportschool,  maar ga bijvoorbeeld bootcampen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook