fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips om je huisdier in de watten te leggen

Je huisdier is ongemerkt je grootste fan, of je nu een hond, een kat of een knaagdier hebt. Als je het beestje goed behandelt, bouw je er een speciale band mee op. Ik heb vrienden met katten, die vogels of muizen vangen en ze vervolgens mee naar huis nemen en trots voor de voeten van hun baasje neerleggen. Als een soort bedankje voor de goede zorgen. Nu is dat misschien niet waar je op zit te wachten, maar schattig vind ik het ergens wel. Maar hoe laat je je hond of kat nou weten dat je ook gek op hem of haar bent? Zelfs als je de hele dag werkt, kan je met een klein beetje moeite je huisdier heel gelukkig maken.

Geef aandacht
Het mooiste cadeau wat je aan iemand kan geven is oprechte aandacht, dat zegt de moeder van mijn beste vriendin altijd. Een waarheid als een koe. Dit geldt niet alleen voor mensen natuurlijk, maar voor alles om je heen, dus ook je huisdier. Geef je volle aandacht eens een kwartiertje of een half uurtje aan je hond of kat, zonder afleiding van je telefoon of terwijl de televisie aanstaat. Knuffel, aai, speel en kroel. Of ga lekker naar buiten en maak een extra lange wandeling. Je zult merken dat je er zelf ook van opknapt, want dieren nemen een boel stress weg. Win-win dus!

Borstelen
Je hebt honden en katten die op het moment dat ze een borstel zien al beginnen te spinnen. Dit klinkt gek, maar als ik naar de kapper ga, vind ik het ook lekker als mijn haar gewassen wordt met masserende bewegingen. Dus houdt jouw dier van borstelen of kammen? Neem eens uitgebreid de tijd om dit te doen. Niet alleen katten of honden vinden het fijn, ook knaagdieren!

Maak iets lekkers
Wist je dat er een heleboel recepten bestaan speciaal voor dieren? Maak bijvoorbeeld een taart van hondenkoekjes en kluifjes of denk aan een groentetaartje voor je cavia. Of maak je eigen konijnensnoepjes of hondenkoekjes! Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, een lekker extraatje naast droog voer is al een traktatie op zich. Of houdt jouw cavia heel veel van wortels? Haal het wat vaker in huis, kan je er zelf ook nog eens eentje snacken!

Nieuw speeltje
Welk dier wordt er niet nieuwsgierig van een nieuw speeltje? Een nieuwe bal voor je hond, tunnel voor in het hok van je hamster of  koop een krabpaal bij Brekz.nl voor je kat. Er is genoeg verkrijgbaar online, in de dierenspeciaalzaak of bij het tuincentrum en het hoeft niet veel te kosten. Nog goedkoper en ook leuk is om zelf iets te maken natuurlijk. Kijk op youtube voor verschillende ideeën!

Wees creatief!
Geen geld of geen tijd om wat leuks te kopen voor je huisdier? Geen probleem, dieren zijn blij met alles! Geef ze bijvoorbeeld een stukje kip als je zelf kip eet of maak een balletje van aluminiumfolie voor je kat. Of doe een touwtrekgevecht met een oude handdoek met je hond, de mijne vindt dat fantastisch. Jouw hond of kat heeft geen enkel besef van prijzen en trends, dus de kleinste dingen kunnen al zorgen voor veel plezier!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook