fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips bij het daten van een collega

Het daten van een collega komt vaak voor. Enorm veel mensen krijgen op een bepaald punt gevoelens voor een collega, maar hoe ga je hiermee om? Wij hebben hier vijf tips voor het daten van een collega:

collega daten

1. Wees zeker van je gevoelens voordat je jullie relatie bekendmaakt bij je collega’s. Het is dan ook niet verstandig om jullie eerste date aan te kondigen op Facebook of in een dronken-bui op de vrijdagmiddagborrel. Zoek eerst zorgvuldig uit hoe jullie gevoelens zijn, voordat je het deelt met collega’s.

2. Informeer eerst je baas of leidinggevende! Hiermee houden jullie zelf de controle in handen over wat hem/haar wel of niet bereikt. Door open kaart met je baas te spelen kan je direct overleggen over de relatie en jullie rol in het team. Het zou een stuk vervelender zijn als hij/zij het via via te horen krijgt.

3. Maak afspraken over hoe jullie werk en privé gescheiden houden. Veel mensen denken dat je werk en privé helemaal gescheiden moet houden, maar als jullie het allebei super leuk vinden om over werk te praten; why not? Zorg ervoor dat jullie wat dat betreft op één lijn zitten en dat je het ook duidelijk kan maken als je er even geen zin in hebt.

4. Doordat je op werk al veel tijd met elkaar doorbrengt, heb je soms na werk niet meer de behoefte om dit te doen. Pas hier mee op, want het is heel belangrijk dat je ook buiten werk ‘leuke’ dingen met elkaar blijft doen. Mocht je dit toch echt teveel vinden, dan is het misschien toch verstandig om een andere werkplek te zoeken.

5. Praat op werk niet teveel over je relatie. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van je collega’s en werkomgeving, maar pas op dat mensen jullie niet alleen als stel zien. Je bent een onafhankelijke individu, dus zorg ervoor dat je dit ook blijft uitstralen.

Reageer ook