fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tekenen dat jullie niet bij elkaar passen

Je zag hem en dacht: die moet ik hebben. Je maakte werk van hem. Veel werk en dat loonde: jullie zijn een setje. Maar soms is de jacht mooier dan de vangst. Dat weet je niet meteen, maar na een tijdje kan dat duidelijk worden. De eigenschappen, meningen en grappen die je in het begin zo leuk vond, zijn nu boring. Sterker: je schaamt je soms voor hem.

Opposites attract zong Paula Abdul in de jaren tachtig. Dat is ook zo. Als jij een druk persoon bent is het fijn om een wat ingetogener partner naast je te hebben. Twee leiders binnen een relatie? Niet te doen! Die vechten continu om het stuur. Het is dus prima als jullie verschillend zijn. Anders denken over bepaalde zaken. Maar wanneer is het duidelijk dat jullie echt niet bij elkaar passen? Wij tekenen aan de wand hebben we op een rij gezet. Kun je op een aantal ervan ‘ja’ antwoorden? Krab je dan achter je oren en vraag je af of je er goed aan doet bij elkaar te blijven.

Jullie passen niet bij elkaar als:

  1. je niet over alles met hem kunt praten. Hij vindt dat je je druk maakt om dingen die er niet toe doen. Of je bent bang dat als je iets zegt, je dan ruzie krijgt. En dus zwijgen jullie allebei.
  1. vrienden die jullie allebei kennen zijn nog steeds verbaasd dat jullie een setje zijn. Ze staan niet te juichen. Nou hoeft niet iedereen in luid applaus uit te barsten, maar als meer vrienden jullie liever apart dan samen zien, is dat weldegelijk een teken aan de wand.
  1. jullie plannen voor de komende jaren uiteenlopen. Jij wil graag trouwen en kinderen krijgen, hij moet er niet aan denken nu al zijn vrije leven op te geven. Een huis kopen? Nee, dat ziet hij niet zitten. Hij heeft namelijk nog geen idee of hij wel in Nederland wil blijven.
  1. jullie heel andere normen en waarden hanteren. Wat voor jou belangrijk is, vindt hij onzin. Waar hij warm van wordt, laat jou koud. Dat hoeft in het begin van een relatie geen probleem te zijn. Maar stel dat jullie kinderen krijgen, wat geef je die dan mee? Iets om over na te denken dus.
  1. je hem voor gek zet op feestjes. Hem belachelijk maakt waar iedereen bij is. Of andersom natuurlijk. Dat hij jou voor schut zet. Een grapje is prima, maar je voelt zelf echt wel aan wanneer het menes is of niet…

Heb jij ooit een partner laten gaan omdat de verschillen tussen jullie te groot waren? Wanneer ontdekte je dat? En: voelde je je opgelucht? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook