fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf super stoere sporten voor kinderen

Nee echt? Zitten jouw kinderen op bootcamp? Ja. Mijn kinderen zitten op bootcamp. En ze doen aan freerunning. Het levert mij niet zelden een hoog opgetrokken wenkbrauw op als ik dat vertel. De Man en ik vinden sporten belangrijk. Ik span thuis de kroon op sportgebied, De Man is een hardloper en de kinderen, ja de kinderen doen niet voor ons onder.

Het zijn twee sterke mannen en ik heb beweging hoog in het vaandel staan. Omdat het lastig is een sport te kiezen die bij je kinderen past, ben ik gewoon maar begonnen met het  aanbieden ervan. Naast voetbal, hockey en judo, zijn er talloze stoere sporten waar kinderen hun energie prima kwijt kunnen. Ik maakte een lijstje van de vijf stoerste sporten voor kinderen.

Bootcamp

Tijdens deze workout maken kinderen gebruik van hun eigen lichaamsgewicht en materialen die in de omgeving voor handen zijn. Denk aan klimrekken, bomen en trappen in het park. Kinderen leren opdrukken, burpees maken en weten wat een sit-up is. Met hulp van de instructeur wordt er tijdens de training ook gebruik gemaakt van gewichten als de kettlebel.

Freerunning

Freerunning is een vette sport. Doel is je dat je je zo snel mogelijk verplaatst over obstakels. Dat betekent in de stad dat je over muren en daken klimt, van railings klautert en hoge hoogten niet schuwt. Natuurlijk bungelen kinderen tijdens een freerunles niet gelijk aan een hoog flatgebouw, de lessen worden in een gymzaal gegeven. Daar leren ze over kasten en springen, salto’s maken en wall flips maken. Het geeft kinderen een gevoel van vrijheid, ze worden er zelfverzekerder van en leren op een goede manier hun lichaam gebruiken.

Abseilen

Van 15 meter hoog via een touw naar beneden? Dat gebeurt bij abseilen. Abseilen maakt onderdeel uit van de klimsport. Militairen gebruiken de methode net als reddingswerkers. Uiteraard zitten kinderen goed vast en is een helm dragen verplicht. Kinderen moeten 1,40 zijn om dit klimonderdeel te kunnen doen.

Obstacles runs

Obstacles runs zijn hot. Een obstacle, ook wel mud races genoemd, is een hardloopwedstrijd gecombineerd met obstakels. En dat zijn niet de minsten. Hoge muren, duizelingwekkende glijbanen, modderbaden… Maar dat is toch niets voor kinderen? Juist wel. Er zijn zelfs gezinnen die meedoen aan de verschillende runs. Team Familie uit Hilversum is zo’n gezin. Check de site van Team Familie voor tips en trics.

Parachutespringen

Mogen kinderen al parachutespringen? Jazeker! Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor een sprong er wordt gemaakt, maar een tandemsprong kan al op heel jonge leeftijd. Bij zo’n sprong zit je vast aan een instructeur. Kinderen dragen dan een harnas en die moet natuurlijk wel goed passen. Voor een solosprong moeten kinderen minimaal 16 jaar zijn.

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook