fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf simpele tips om een kinderkamer een complete make-over te geven

Als Tommie bij een vriendje logeert en ik zijn kamer inloop, begint het te kriebelen. Ik wil het opknappen, leuk kinderbehang op de muur, hier en daar een likje verf en de boel opruimen. Ik bijt op mijn lip. Zoveel werk is het niet en de verrassing groot als hij thuiskomt volgende week. Zal ik?

Ik kijk om me heen. De kabouters en paddenstoelen is mijn jongste, die volgende maand tien wordt, zo langzamerhand wel ontgroeit. De muren zijn licht geschilderd, dat vonden De Man en ik toen een goed idee want de romige muren waren goed met kleurrijke accessoires te combineren. Dat was toen, toen Tommie nog een baby was. Nu is het bijna een tiener die weet wat hij wil. De hoogste tijd voor stoer kinderbehang vind ik. Ik speur op internet en word blij van wat er allemaal te koop is. Terwijl ik voor een kinderkamer zoek, komt er veel behang voorbij dat ik graag wil hebben. Om het toilet mee te behangen, of onze slaapkamer. Ik klik maar door en roep mezelf tot de orde. Kinderbehang. Dat zocht ik. Al snel heb ik het gevonden: behang van de skyline van New York. Ik weet hoe gefascineerd mijn jongste is van Amerika. Het uitzicht is fantastisch en levensecht.

Gordijnen

Ik meet de muur op en reken uit hoeveel rollen ik nodig heb. Maar ja, als ik dat muurtje van een nieuw behangetje voorzie, moet ik de rest van zijn kamer ook aanpakken. Ik kijk naar zijn overgordijnen, naar zijn bureau en kasten. Naar zijn knuffels, dozen vol papier en plaatjes, uitpuilende Lego-bakken, een versleten kleed. Dat kan anders.

Blikvanger

Ik stroop mijn mouwen op en ga aan de slag. Ik ga er voor zorgen dat Tommie voordat het nieuwe schooljaar begint een gezellige maar stoere nieuwe kamer heeft. Ik bestel het behang, spring op mijn fiets en zoek nieuwe gordijnen uit. Ik herinner me dat Tom laatst vroeg om gordijnen die verduisteren en daarvoor kies ik. Omdat het behang een blikvanger is en moet zijn, koop ik een rood kleed zonder print. Voor de muren die niet worden behangen, sla ik blauwe verf in dat mooi past bij de skyline van New York. Ik bel een vriendin en vraag of ze me wil helpen. Samen knappen we al kletsend de kinderkamer op en in slechts een paar dagen is de kamer van Tommie onherkenbaar.

Vijf tips

Een zeer geslaagde make-over vind ik zelf. En het was eigenlijk eens zo ingewikkeld. Wat kun je doen om snel een kinderkamer op te knappen? Ik heb vijf tips op een rij gezet:

1. behang. Voor elke kinderkamer is een passend behangetje. Is je kind minder uitbundig? Neem dan een rustig behang. Wordt je kind blij van aliens? Wedden dat dat er ook is. Speur internet gewoon op je gemak af naar een leuk, spannend of stylish kinderbehangetje.

2. vloerkleed. Een vloerkleed in de kinderkamer maakt het net effe gezelliger. Omdat Tommie nog graag en regelmatig met Lego speelt, heb ik gekozen voor een verkeerskleed waarop hij eindeloos kan spelen.

3. schilder. Die witte boekenkast of kledingkast was jaren terug misschien leuk, maar is nu wel wat saai. Los je op door een leuk verfje erop los te laten. Kies voor een kleur die matcht bij de rest van de kamer. Of kies je voor een contrasterende kleur?

4. gordijnen. Wat ga je voor de ramen hangen? Een rolgordijn? Gordijnen? Luxaflexen? De mogelijkheden zijn talloos. Overleg wat je kind wil en wat handig is.

5. opruimen. Tom heeft moeite met weggooien, alles wil hij bewaren. Dat betekent dat zijn kamer zo nu en dan uitpuilt en ik een rondje met een vuilniszaak maak als hij op school is. Daarover voel ik me altijd weer schuldig… ik heb nu plastic doorzichtige bakken met deksels gekocht. Kan hij alles in mikken en de bakken onder zijn bed schuiven. Ziet er gelijk een stuk beter uit! Win win-situatie dus!

Ik kan niet wachten tot Tommie thuiskomt en zijn kamer ziet: ben ervan overtuigd dat hij er blij mee is en elke dag weer wegdroomt bij het zien van de skyline van New York….

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marlonne -

Wist je dat je ook in plaats van een vloerkleed een leuke deurmat kan (laten) ontwerpen en deze op je eigen gewenste kwaliteit kan laten bedrukken? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan zelfs je eigen afmeting opgeven. Zo kun je een speelkleed maken, een kleed met een ontwerp dat je nergens kan vinden of een bepaalde sfeer overbrengen.

Zomaar even een idee!

Reageer ook