fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf redenen waarom het volgens Ka goed is om positief in het leven te staan

Is bij jou het glas half vol, of is ie half leeg? Mensen met een halfvol glas in hun hand hebben het makkelijker dan mensen met een half leeg glas. Zij tillen niet zo zwaar aan alles. Daarom zijn ze doorgaans gezelliger, gezonder en een voorbeeld voor anderen.

Wie moeite heeft om alles door een roze bril te zien, snapt niets van die positivo’s. Waarom zou je kinderen op deze verrotte wereld zetten? Het milieu gaat eraan, iedereen vermoordt elkaar, de samenleving verhardt. Klopt. Maar er zijn genoeg mensen die er wat van weten te maken. Plezier in het leven hebben, elkaar door moeilijke tijden trekken.

Positief zijn. Hoe dan?

Het is goed om jezelf aan te leren positief te denken, lees je vaak. Waarom eigenlijk? En waar herken je positieve mensen aan? Hoe doen zij het toch om alles zonnig in te zien?

  1. Je hebt leukere relaties als je positief bent. Logisch. Ben jij graag in de buurt van iemand die altijd maar zit te chagrijnen? Die alleen maar klaagt? Over alles? Nee. Daar heb je geen zin in. Voor je het weet ga je mee in zijn doemdenken. Positieve mensen daarentegen hebben veel mensen om zich heen en een hoop gezelligheid.
  1. Je wordt blij van positief denken. Ik heb dagen dat alles tegen zit. En toch, tussen die kleine en grote tegenslagen, zitten altijd leuke dingen. Leuke post. Een dikke knuffel van je kind. Een compliment. Met beide handen vastpakken die silverlinings!
  1. Je hebt vrolijke eigenschappen. Mensen die goed in hun vel zitten en de leuke kanten van het leven omarmen, stralen. Lachen veel. Zijn ontspannen. Je kan bijna de energie door hun aderen zien stromen. Sombere personen hebben een verbeten trek om hun mond en hun lijf is gespannen. Kijken op straat andere mensen niet aan, maar staren strak naar de grond.
  1. Je bent en denkt flexibel. Niet alles loopt zoals je misschien had gepland. Soms is het nodig om zaken bij te stellen. Als iets niet lukt, blijf dan niet hangen in die negatieve gevoelens, maar buig het om. Je hebt het geprobeerd, het is niet gelukt en nu bedenk je weer een ander plan. Als je iets spannends gaat doen, bedenk dan wat het allerergste is dat kan gebeuren. Als je dat in je achterhoofd houdt, valt het altijd mee.
  1. Heb je er moeite mee? Zoek een maatje! Samen positief zijn is makkelijker dan alleen. Zeg er wat van als een van je vrienden begint te somberen. Vrolijk hem op, vertel wat wel goed gaat. Schrap ontkennende woorden als niet en nooit uit je vocabulaire en vervang ze door: wel en altijd. Trek elkaar uit een frustrerende of teleurstellende bui.

En als je het helemaal gehad hebt, zing dan mee met Always look on the bright side of life…

Wedden dat je met een vette grijns op je gezicht de dag door danst?!

Wat doe jij als je in een sombere bui zit? Omring jij je met positieve mensen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel, vertel ons je tips en trucs. Willen we graag weten!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook