fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf problemen waar lange vrouwen tegen aan lopen

 Wij hebben nooit geweten dat er zelfs feestjes zijn voor lange mensen. Toch is het zo: 26 augustus 2017 is het feest Long People Together in Scheveningen. Snappen we ook eigenlijk best wel. Want waar loop je allemaal tegenaan als je langer dan de gemiddelde Nederlander bent?

De gemiddelde lichaamslengte van Nederlandse mannen en vrouwen is de laatste jaren gestegen. Mannen zijn nu gemiddeld 180,8 cm en vrouwen 169,0 cm. Onderzoekers verwachten dat die lengtes de komende jaren nog wel wat zullen toenemen. Over een jaar of 50 zal volgens hen de maximale lengte zijn bereikt.

Ouder geschat

Als je als vrouw 1.80 cm bent, dan ben je lang. Natuurlijk zijn er veel voordelen aan lang zijn. Zo kijk je makkelijk over een mensenmassa heen. Hoge kastjes zijn voor lange dames geen enkel probleem. Zonder trapje of opstapje pakken zij de bloemvazen die bovenop het keukenkastjes staan. Toen je kleiner was, werd je ongetwijfeld ouder geschat dan je was en dat was soms erg handig om die hippe tent binnen te komen. Vanzelf kleven er ook minder kanten aan overal bovenuit torenen.

Dit zijn de problemen waar lange vrouwen tegenaan lopen

  1. kleding kan, op z’n zachts gezegd, wat frustraties oproepen. Zo is het goed zoeken naar een broek die lang genoeg is. Die bij een ander perfect past maar bij jou transformeert in een driekwart broek. Mouwen van long sleeves en blousjes zijn standaard te kort. Moet je dus altijd oprollen. Niet erg, maar het ziet er gelijk zo ‘aanpakkerig’ uit.
  1. als er iemand een afgezaagde openingszin naar haar hoofd krijgt geslingerd, dan ben jij het. Of het koud is daarboven. Eeeh. En mannen die je lengte prachtig vinden en denken dat ze daar uniek in zijn. Dansen met een man van 1.75? Weet je hoe komisch dat eruit ziet? Niet doen dus. Mannen die denken dat ze je een geweldig compliment geven wanneer ze je lengte als mooi bestempelen en vaak ook nog denken ze dat ze de eerste zijn die je dat verteld.
  1. daten via internet is leuk, maar je moet er altijd bij zeggen dat je lang bent. En dat cupido’s die kleiner zijn dan jij, echt niet hoeven te reageren als het ze alleen om je lengte te doen is. Als je eindelijk een leuke date hebt, is het altijd de vraag of je je hakken aan kunt doen of toch maar voor je sneakers gaat. Dilemma’s dilemma’s.
  1. je bent een wandelende bezienswaardigheid. Als je bijvoorbeeld een Aziatisch land bezoekt ben je ongetwijfeld de grootste die boodschappen doet op het plaatselijke marktje. Als je ook nog blond bent, weet je zeker dat je wordt aangestaard. Maar ook in Nederland staren mensen je ongetwijfeld aan.
  1. je lichaamshouding bepalen is niet altijd makkelijk. Zo ben je misschien als meisje wat krom gaan lopen om niet al te veel op te vallen. Helemaal toen je in de puberteit kwam. Stoelen in vliegtuigen, bioscopen en theaters zitten nooit comfortabel omdat je je benen niet kwijt kunt. Bedden in hotels komen steevast een aantal centimeter te kort om relaxed te kunnen liggen. Ook een lastige is op de foto gaan: steek jij boven de groepsfoto uit of ga je letterlijk een treetje lager staan?

Ben jij lang? Hoe ervaar jij je lengte? Wij zijn benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

10 reacties

petra -

ik ben dan 1,93 , maar ga als je maat 45 heb eens leuke schoenen kopen
we zijn het langste volk ter wereld , maar de meeste leuke schoenen gaan maar tot maat 42 en als je massel heb toto 43 . voor maat 45 moet je nog steeds echt moeite doen in dit land . en neem nou birkenstock , veel sandalen die ze vroeger tot maat 45 maakten of groter , gaan tegenwoordig nog maar tot 41 en 42
studio sanita heeft bijna alleen maar schoenen die tot maat 41 gaan .

Rob Leurs- Kout -

Een week na de Tall Together Beurs wordt op zondag 5 november 2017 de jaardag van de Klub Lange Mensen gehouden met in het middagprogrammavanaf 13.00 uur toegang voor alle lange mensen in Nederland voor twee modeshows en een beurs waar kleding en schoenen voor lange mensen, met stand- en beurskorting, wordt aangeboden. Wil je een welkomstdrankje bij binnenkomst, meld je dan aan op de website.

Tall Together -

Niet alleen feestjes, maar ook een beurs voor lange mensen. Op zondag 29 oktober 2017 in Expo Hoevelaken. Tall Together, bestel gratis kaarten via de website.

Eveline -

Jammer dat het stereotype beeld van dat de man langer moet zijn dan de vrouw…
als je jong bent voelt dat nog wel als een dingetje, maar dat moet toch een keer losgelaten worden…
Net zoals het dragen van hakken;
Met mijn grote smalle voeten is het al moeilijk genoeg om schoenen te vinden… de platte modellen zou mijn oma dragen (dus ik niet)… als ik toffe schoenen vind, koop en draag ik ze gewoon, ongeacht de hoogte van de hak! Dan maar langer dan 2 m 🙂
Mijn vriendje haalt me met zijn 1.70 m toch niet meer in 😉

Marie-Louise -

Ook ik ben gezegend met 1.89 cm
Kleding kopen valt reuze mee
Er zijn genoeg zaken met lengte maten
Maar idd mannen ( vroeger vriendjes) was een ramp
Altijd viel je op de kleinere jongens ????????????
En bij buitenlandse culturen voel je je net een Efteling attractie
Maar dat mag de voordelen niet drukken
Ik zie alles, ik kan overal aan enzv.
Het enige nadeel is ,, ze zien mij ook altijd” if ik dat wil if niet ????????????????

Yvonne -

Ik ben 1.89 en hoewel dat vroeger erg lang was, is het tegenwoordig al een stuk normaler! Kleding kopen was vroeger een uitdaging of een hele dure grap. tegenwoordig is dat met alle speciaalzaken die er zijn helemaal geen probleem meer!

Astrid -

Ik sluit mij daar ook bij aan. 1.80m is niet echt lang. Ik ben zelf 1.99m. Kleding valt reuze mee, ik werk zelfs in een kledingzaak voor lange mensen in Alkmaar. In de winkel hoor ik veel over hoe lange vrouwen zich voelen. Vooral de jonge meiden, die probeer ik juist de positieve kanten te laten zien dat lang zijn ook heel mooi en leuk kan zijn. Zelfs hakken dragen doe ik gewoon.

Langzijn.nl -

Mocht kleding op z’n zachts gezegd, wat frustraties oproepen, kijk dan eens in de uitgebreide adressengids van Langzijn.nl voor tips!

Cj -

Jullie vinden 1.80 lang maar ik ben 1.97
Dat is met echt heel veel dingen erg lastig

Karin -

Hoi CJ, 1.97 is inderdaad lang. Wij zijn heel benieuwd hoe jij dat ervaart en wat het allerlastigste is.

Reageer ook