fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf originele activiteiten op een feestje

Vijf originele activiteiten op een feestje

Wat hou ik er toch van om een feestje te geven! En laat ik nou nét bijna dertig jaar oud worden. Eigenlijk was ik niet van plan om dit groots te vieren, maar nu de datum dichterbij komt begint het toch wel te kriebelen. Het lijkt me stiekem enorm leuk om helemaal los te gaan met al mijn vrienden, vriendinnen en familie. Eerst lekker samen eten in de tuin en daarna de boel eens flink op stelten zetten. Ik overweeg om dan ook een leuke activiteit te organiseren. De vraag is dan alleen: wat gaan we doen? Van een silent disco huren tot een paaldans avond; hierbij deel ik mijn lijstje met vijf originele activiteiten op een feestje. Welke lijkt jou het aller leukst? 

Silent disco

Wil jij écht helemaal losgaan op de lekkerste hits, zonder ruzie met de buren te krijgen? Dan is een silent disco een heel leuk idee voor op een feestje. Elke feestganger krijgt zijn eigen koptelefoon en kan hierbij meestal kiezen tussen verschillende muziekgenres. Hierdoor hebben niet alleen de buren geen last van jouw guilty pleasures, maar kan iedereen zelf bepalen waar hij/zij graag op wil dansen. Een silent disco kun je gewoon huren trouwens! Door een silentdisco huren bespaar je flink wat geld.  En ik heb nog nooit iemand ontmoet die het niet leuk vond 🙂

Karaoke

Wil je hard meezingen, waarbij anderen wél kunnen meegenieten? Dan is een karaoke avond een geweldige activiteit voor op een feestje. Je kunt dit gewoon doen met karaoke liedjes op YouTube, maar nog leuker is het om een karaoke machine te huren. Je hebt dan een microfoon en de kwaliteit van het geluid is meestal beter. Gooi in dit geval wel een briefje door de bus bij de buren ;).

Pubquiz

Een goede vriendin van mij organiseert op haar verjaardag vaak een pubquiz. Hierbij maakt ze teams waarbij ze mensen bij elkaar zet die elkaar nog niet zo goed kennen. De quiz bestaat uit verschillende rondes met zeer uiteenlopende vragen. Van een culinaire ronde waarbij je moet proeven welke ingrediënten er in een hapje zitten tot het raden van de oudste hits: iedereen heeft wel iets waar hij in uitblinkt. Heel erg leuk!

Cocktail workshop

Wat ook altijd leuk is, is om iets te leren maken. Denk aan een kookworkshop of een gezellige cocktailworkshop. Voor een feestje vind ik de tweede wat geschikter! Het leuke is dat iedereen mee kan doen, zelfs als je geen alcohol drinkt. En zeg nou zelf: wie wordt er niet vrolijk van een lekkere cocktail?

Paaldans workshop

Ready to spice things up? Dan is een paaldans workshop helemaal hilarisch. Paaldansen is meer dan alleen maar sexy dansen en dat maakt dit zo leuk om met een groepje te doen. En wist je dat je er ook nog eens hartstikke fit van wordt?

Praat mee

Welke van deze originele activiteiten voor op een feestje vind jij leuk? En welke zou je liever aan je voorbij laten gaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Kopfhörer Events Deutschland via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook