fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf moeders die je op elk schoolplein tegenkomt

Het schoolplein is een mengelmoes van kinderen. Dat wist je natuurlijk al. Maar is het je ook opgevallen dat er heel veel verschillende moeders rondlopen? Wat nou leuk is: deze ’typetjes’ vind je op elk schoolplein. Let maar op! Onder welke groep val jij?

De vrijwilligersmoeder

De vrijwilligersmoeder is altijd op zoek naar ouders die nog ‘handjes overhebben’. Pakjes voor de musical in elkaar zitten, wc-rollen sparen en natuurlijk het bomenproject: they need you! Zit je hier zelf altijd op te wachten? Eh, nee. Kan je ‘nee’ zeggen als ze je met haar eeuwige glimlach benadert? Eh, ook nee.

De klankbordmoeder

Als er actie te voeren valt, dan doet deze moeder het. Van achterstallig onderhoud op het schoolplein tot ruzie over een slecht functionerende leerkracht; deze moeder zit er bovenop én probeert jou er ook bovenop te krijgen. Haar overtuigingskracht is enorm, maar kan soms beangstigend zijn. Je vraagt je na een gesprek met haar af of je op het schoolplein of in de tweede kamer staat.

De z.s.m. wegwezen moeder

Is het een geest? Nee! Het is de z.s.m. wegwezen moeder. Het afzetten en ophalen van haar kinderen kost gemiddeld genomen niet meer dan 8,5 seconden en deze tijd wil ze graag verbeteren. Niemand weet haar naam en welke kinderen bij haar horen. De reden achter haar snelle verdwijnen? Ook dat is en blijft een raadsel.

De gescheiden moeder

Deze moeders zoeken elkaar graag op voor moral support en legal advice. Wil je uithuilen, alimentatie-advies of de datum van de locale speeddate avond? This mom is your man! Oeh, let trouwens op als jij je man mee naar school neemt, deze moeders zien alles als een nieuwe kans!

De groepjesmoeder

Er zijn moeders die je nog nooit alleen hebt gezien, dit zijn de groepjesmoeders. Nadat ze gezamenlijk hun kinderen gedag hebben gezegd stappen ze weer op hun fiets en gaan richting het dichtstbijzijnde koffiezaakje om de dag door te nemen. Lekker bijpraten. Tegen de tijd dat de klok 3 uur slaat komen ze als een heuse colonne het schoolplein opgemarcheerd. Dikke kans dat als je één van deze vrouwen alleen tegenkomt, je haar niet herkent.

Herken jij deze moeders ook bij jou op het schoolplein? En hoe zou jij jezelf typeren op het schoolplein? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook