fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf misvattingen op het gebied van huidverzorging

Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is een vanzelfsprekend iets. Je staat waarschijnlijk niet dagelijks stil bij het velletje dat je lichaam omhult. Ja, op een zomerse dag als je je insmeert, dan ben je je bewust van het vel dat je lichaam omhult. Of als je er problemen mee krijgt. Wist je dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is? Reden genoeg om er voorzichtig mee om te gaan. Maar hoe doe je dat?

De huid beschermt ons tegen invloeden van buitenaf en laat zien hoe we in ons vel zitten. Letterlijk. Energieke, gelukkige mensen hebben vaak een vitale en egale huid. Ben je moe en energieloos, dan straalt je huid een stuk minder. Op het gebied van huid verzorging bestaan veel misverstanden. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

1. Je huid hydrateren via crème. Het Huidfonds ontkracht dat je het vochtpeil van je huid kunt aanvullen. Dat is nooit wetenschappelijk bewezen. Je kunt je huid wel insmeren om het te beschermen tegen uitdroging. Door het vette laagje dat daardoor ontstaat verdampt er minder water.

2. Natuurproducten zijn altijd beter voor je huid. Nee, die producten zijn niet altijd beter. Planten bevatten ook stoffen die een allergische reactie op je huid kunnen veroorzaken. Voordat de producten in de winkelschappen staan, is er een aantal chemische processen aan vooraf gegaan. Zonder conserveringsmiddelen is het product niet lang houdbaar.

3. Een crème moet lekker ruiken anders doet ie niks voor je huid. Mis. Parfum en alcohol zijn veel te agressief voor de huid. Laat ook producten staan die de zeep sodium lauryl sulphate bevatten. Kies voor milde producten.

4. Je moet een aparte oogcrème gebruiken. Nee, hoor. Het is niet nodig aparte smeersels te kopen. Zo kun je ’s nachts prima een dagcrème op je gezicht en op de huid onder je ogen smeren. Wel is het zo dat een dagcrème vaak een zonnefilter bevat, dus dat is overdag prima en ’s nachts uiteraard niet nodig.

5. Het is dermatologisch getest, dus voor alle huidtypen geschikt. Ook voor de gevoelige huid. Nee, zegt het Huidfonds, dermatologisch getest houdt in dat de fabrikant het product heeft getest op irritatie bij de proefpersonen. Maar misschien ben jij wel allergisch voor één van de ingrediënten. Geen garantie dus.

Hoe verzorgen jullie je huid? Zijn er crèmes die jullie absoluut niet gebruiken? Waarom niet? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-). 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook