fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf gelegenheden die echt een bloemetje verdienen!

Bloemen zijn al eeuwenlang een symbool van liefde, vriendschap en waardering. Zo kreeg ik een week geleden een klein bosje bloemen van onze oudste zoon (14). ‘Gewoon zomaar, mam’, zei hij erbij. Wat kun je je dan ineens speciaal voelen he? Er zijn momenten in het leven waarop bloemen niet alleen als een gebaar worden gegeven, maar eigenlijk omdat ze een essentieel onderdeel van de gelegenheid zijn. Hieronder benoem ik vijf gelegenheden die echt een bloemetje verdienen!

Een verjaardag: vier het leven

Een verjaardag is een speciale dag waarop iemand zijn of haar leven viert. Het geven van bloemen aan de jarige is een mooie manier om hem of haar te laten zien, dat je dit feest mee wilt vieren. Vaak worden bloemen ook enorm gewaardeerd omdat er toch wel een tijdje van kan worden genoten. Er zijn overigens bloemen die ikzelf nooit in een boeket wil laten verwerken voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid, namelijk lelies. Ik associeer lelies met een uitvaart en daarom vind ik ze niet geschikt voor een verjaardagsboeket bijvoorbeeld. Uiteraard kan iemand anders hier andere gedachten over hebben en dat is altijd helemaal prima natuurlijk!

Een bruiloft: samen de toekomst in

Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van (bijna) iedere bruiloft en worden vaak gebruikt voor een bruidsboeket en corsages, als decoratie, maar ook als geschenk voor het bruidspaar. Je kunt als je bent uitgenodigd op een bruiloft altijd een mooi boeket meenemen om het bruidspaar te feliciteren en daarnaast is het geven van een envelop met een door jou gekozen bedrag ook gebruikelijk. Je kunt ook een dag voor de bruiloft bloemen bezorgen bij het huisadres, zodat je ze op de dag van de bruiloft niet hoeft mee te nemen. Overigens is het laten bezorgen van de bloemen ook een goede optie als je bijvoorbeeld door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn tijdens de bruiloft.

Een uitvaart: afscheid nemen is altijd moeilijk

Hoewel een uitvaart natuurlijk altijd een droevige gelegenheid is, kan het geven van bloemen (bijvoorbeeld in de vorm van een rouwboeket) een blijk van medeleven en troost zijn voor de nabestaanden. Bloemen zijn een symbool van liefde en respect voor de overledene. Er zijn veel verschillende soorten bloemen die geschikt zijn voor een uitvaart, zoals lelies, rozen en chrysanten. Bloemisten verstaan hun vak perfect en zullen er altijd iets moois en persoonlijks van maken.

Een jubileum: extra aandacht voor de jubilarissen

Een jubileum, bijvoorbeeld als men 50 jaar is getrouwd, is een mijlpaal die zeker weten moet worden gevierd. Het is een blijk van toewijding aan elkaar en alle jaren die ze tot nu toe samen hebben doorgebracht. Het geven van bloemen aan het paar op hun jubileum is een manier om hen te laten zien hoeveel je van hen houdt en om deze prachtige prestatie te vieren. Denk aan bloemen zoals rozen (rood natuurlijk), orchideeën en anjers.

Een onderscheiding: prestaties verdienen erkenning

Mijn vader (geboren in 1929) is jaren geleden ridder in de orde van Oranje Nassau geworden. Een mooie onderscheiding voor al het maatschappelijke werk dat hij in zijn leven heeft gedaan. Daarnaast ook nog voor het dienen dat hij deed in Indonesië gedurende zijn diensttijd. Een beter moment voor een bloemetje was (is) er dus niet. Als iemand een onderscheiding krijgt, dan is het toch wel het minste dat je kunt geven als trots familielid, vriend(in) en/of kennis.

Zijn er voor jou nog meer gelegenheden waarbij je met een bloemetje verschijnt? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Olga Shashkina on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook