fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf dingen waar je een stadsmens aan herkent!

Ik ben écht een stadsmens. Heel gek, maar sinds ik zo’n drie jaar geleden naar Amsterdam  verhuisde, kan ik niet meer slapen zonder het gepingel van de trams, getoeter van auto’s en schreeuwende dronken mensen op straat. Zo nu en dan kom ik in het rustige Hilversum, waar mijn ouders en zusje wonen, maar dan ben ik er na eenn dag ook écht wel klaar mee. Niet omdat het niet gezellig is, maar omdat ik de stad zo mis. Ben jij ook een stadsmens? Dan herken je deze dingen zeker!

1. Je kan niet meer slapen zonder lawaai

Wat voor een dorpsmens lawaai is, is voor jou een slaapmuziekje. Het kalmeert en herinnert je er 24 uur per dag aan op wat voor mooie plek je woont

2. Het werkt op je zenuwen als je meer dan 24 uur achter elkaar vogels hoort

Even een middag het bos in is wel lekker, maar dan ben je er ook wel klaar mee: die vogels. Het piept en het tsjirpt maar raak en jij mist vooral het getingel van de fietsbellen.

3. Je snapt niet waarom de supermarkten niet overal 7 dagen per week, 12 uur per dag open zijn

Op zondagavond om 22:00 uur boodschappen doen, dat is toch heel normaal? Ja, voor jou wel! Maar niet overal in Nederland werkt het zo… Dat is dan ook echt even wennen als je niet in de stad bent.

4. Uitgaan doe je niet alleen in het weekend, ook doordeweeks spreek jij gezellig met vrienden af op het terras of in een bar

Alleen op vrijdag of zaterdag naar een bomvolle bar of terras? Helemaal niet! Jij drinkt ook doordeweeks lekker een glas wijn of een goede cocktail in een drukke horecagelegenheid.

5. Je wereld is kleiner geworden sinds je in de stad woont, je blijft namelijk liever hier dan dat je naar een dorpje gaat

Parken, zwembaden, dierentuin, speeltuin, uitgaan en heel veel winkels… Wat moet je in een ander dorp als jouw stad alles al heeft? Het lijkt aantrekkelijk om altijd alleen in de stad te blijven, maar dorpjes hebben ook heel veel historie, karakter en gezelligheid te bieden!

Foto: Benjamin Combs

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook