fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf artikelen die je kind nodig heeft om te hockeyen

Annegje (38) is een sportieve vrouw die van kleins af aan zeilt. Ze ging er blind van uit dat haar dochter Mare (9) ook haar sportheil op het water zou zoeken. Niets is minder waar: Mare wil op hockey. En daar komt nog heel wat bij kijken, weet Annegje inmiddels.

“Ik vind het fantastisch dat Mare een eigen keuze maakt en zo stellig is dat ze lid wil worden van een hockeyclub. We hebben een sportief gezin en het maakt niet uit van welke vereniging iemand lid wordt, als ‘ie maar sport.” Omdat Annegje zich nooit had verdiept in hockey, moest ze uitzoeken wat haar dochter nodig heeft om die sport te beoefenen. En daar, weet ze nu, komt best nog het een en ander bij kijken.

Gastles hockey
Annegje leest alles wat los en vast zit over hockey. “Ik vind het leuk om Mare te steunen en te begeleiden. Ze is op school met de sport in aanraking gekomen. Elke maand geeft een verenging een gastles tijdens gym. De trainster die de kinderen uit groep 6 een gastles hockey gaf, was heel enthousiast. Bovendien zag ze dat Mare talent heeft. Annegje heeft uitgezocht wat nodig is om een hockeyen. De belangrijkste spullen heeft ze op een rijtje gezet.

Om te hockeyen heb je nodig:
1. Een stick. Zonder stick geen hockey. Hockeysticks zijn misschien wel het belangrijkste van de hele hockeyuitrusting en wie er naar op zoek gaat, wordt overstelpt door de vele keuzes. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren. De ene stick is de andere niet en kinderen hebben een andere nodig dan volwassen.

2. Scheenbeschermers. Scheenbeschermers worden gedragen om het risico op een blessure aan het onderbeen te voorkomen. Hockeyers dragen grote hard plastic scheenbeschermers die doorlopen van net onder de knie tot over de enkel.

3. Een bitje. Een bitje beschermd het gebit. Omdat de kans groot is dat je een tik met de stick krijgt, is het belangrijk te dragen. Sinds 2015 heeft de Koninklijke Nederlandse Hockeybond het verplicht gesteld om een bitje te dragen.

4. Hockeyschoenen. Spreekt voor zich. Hockeyschoenen moeten goed passen en lekker zitten. Verder moeten ze zorgen voor stabiliteit en steun en moeten ze een goede schokdemping hebben. Bescherming en grip dragen ook bij aan goede hockeyschoenen.

5. Een tas. Een gewone tas is te klein om je hockeyoutfit in te stoppen je moet immers een stick meenemen. Er zijn dus speciale tassen te koop, waaronder rugzakken waarin een stick kan worden gestopt.

Ze zijn klaar voor de eerste wedstrijd: Mare in het veld, Annegje er naast. “Ben zo benieuwd hoe het gaat en hoe Mare het vindt. Ik denk dat ze het geweldig vindt, ze is zo enthousiast.  Aan haar outfit zal het in elk geval niet liggen!” aldus de toekomstige enthousiaste hockeymoeder.

Al deze spullen hierboven zijn te koop bij Hockeyhuis.

Reageer ook