fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vier onverwachte bergbestemmingen die versteld zullen doen staan

Op vakantie in de bergen gaan is altijd een feest. De natuur, de bossen, de met sneeuw bedekte toppen en de frisse lucht. Bij bergen en vakantie denk je al snel aan Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar er zijn ook hele andere mooie bergvakanties die je kunt boeken die zo verrassend leuk zijn, dat we ze je zeker niet willen onthouden.

Slovenië

Slovenië is een klein land op de balkan dat grenst aan bijvoorbeeld Oostenrijk, Kroatië en Italië. Hier vind je schitterende natuur. De Alpen lopen door dit land en worden hier de Julische Alpen genoemd. De hoogste berg van Slovenië is de Triglav met een hoogte van bijna 3000 meter. Het is een geweldig land voor hiking maar ook voor wintersport. Het nationale symbool van Slovenië is overigens een blinde salamander met de naam olm, waarvan gedacht werd dat het diertje direct afstamde van de draken. De dieren kunnen zo’n honderd jaar leven en leggen maar heel sporadisch eieren! Een bijzonder beestje dus.

Slowakije

Slowakije is ook een klein land en wordt soms verwerd met Slovenie. Ook niet zo gek want de taal Slowaaks heet Slovenská in het Slowaaks, om het een beetje verwarrende te maken. In Slowakije vind je het Tatra-gebergte dat ook in Polen ligt.. Hier vind je schitterende ongerepte natuur en verrassende vergezichten.probeer overigens in de restaurants in de bergen het gerecht Bryndzové halušk, een pasta met een schapenkaas en spek. Je zult geen spijt krijgen!

Zweden

Zweden is een zeer groot land met een heleboel bossen en ook bergen. De hoogste berg is 2106 meter en heet Kebnekaise.  De bergen bevinden zich ver van de bewoonde wereld in het Scandinavisch Hoogland. Dit is een gebied tussen Noorwegen en Zweden en moet niet verward worden met Lapland. Een trip naar Zweden kan erg donker zijn in de wintermaanden, omdat de zon pas laat opkomt en vroeg ondergaat en is zeker niet voor mensen die niet van lange en barre tochten houden.

Zuid-Spanje

Denk je aan Spanje en bergen dan denk je aan de Pyreneeën maar in het Zuiden van Spanje in de buurt van Granada vind je ook een ander spannend gebergte dat de Sierra Nevada heet. Opvallend is dat je hier niet alleen kunt wandelen maar ook zeker kunt skiën. Dus ja, je hoort het goed. Skiën in Zuid-Spanje is mogelijk!

Een goede outfit voor je trip

Als je gaat hiken in de bergen in Scandinavië of Midden- en Oost-Europa is het belangrijk om een goede uitrusting te hebben zoals de perfecte wandelrugzak. Deze moet licht en comfortabel op je rug zitten. Sommige tochten gaan over onherbergzame paden met veel stenen en je moet daar geen last krijgen van je rug. Ook moet je goede schoenen dragen en een waterdichte broek overheen aantrekken. Het weer in de bergen kan namelijk heel plots omslaan!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook