fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verzorgde teennagels met de beste pedicureset

Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje. In de winter zitten ze verstopt en warm verpakt in sokken en dikke schoenen en worden ze een beetje vergeten. Maar nu de zomer is aangebroken en het tijd voor slippertjes en sandalen is, moeten we de voeten ook maar eens even in het zonnetje zetten. Maar hoe laat je je voeten stralen? Wij zochten het uit.

Vaak gaat al onze aandacht uit naar onze vingernagels. We vijlen ze, lakken ze en smeren ze in met handcrème. Waarom doen we dat niet met onze voeten? Om de simpele reden dat we daar niet altijd aan denken. Maar nu het tijd is voor blote voeten en open schoenen wordt het de hoogste tijd voor een goede verzorging. Je kunt een bezoek brengen aan de pedicure maar je kunt het ook zelf doen met behulp van pedicuresets.

Kalknagels

Wie zijn nagels goed verzorgt, voorkomt een hoop narigheid. Nagels zijn een broeiplek voor bacteriën die zich nestelen rondom je nagelriem. Zo’n kluitje bacteriën kan leiden tot nare ontstekingen waarop je niet zit te wachten. Bovendien kunnen ze kalknagels veroorzaken en dat is niet echt een feestje om naar te kijken. Het is dus zaak om lief te zijn voor je voeten en je nagels. Maar hoe doe je dat?

Draag slippers

Ga je graag naar de sauna of naar het zwembad? Neem dan altijd je slippers mee! Zwembaden, sauna’s en douches op de sportclub zijn een walhalla voor bacteriën. Door slippers te dragen voorkom je dat je iets oploopt. Wist je dat een voetschimmel besmettelijk is? Let daarop als je onverhoopt toch een schimmel ergens oppikt.

Schone sokken

Het klinkt misschien als een open deur, maar als je geen sandalen of slippers draagt, maar sneakers of laarsjes, doe dan elke dag schone sokken aan. Het liefst katoenen omdat die zo lekker ademen. Wassen op zestig graden na een dagje stiefelen en dan is er geen vuiltje aan de lucht.

Verwen je voeten

Wen je zelf aan om een keer in de week even een half uurtje vrij te maken voor je voeten. Neem een ontspannend voetenbadje en verzorg je voeten met behulp van een pedicureset. Knip je nagels recht af (gebruik je eigen nagelknipper, of desinfecteer hem als je er eentje deelt), duw je nagelriemen terug, vijl de scherpe kantjes ervan af en lak je nagels tenslotte in je favoriete kleur. Al met al kost dit ritueel je misschien een half uur, maar het brengt je veel.

Ook tussen je tenen!

Natuurlijk begint het verzorgen van je voeten al onder de douche: was je voeten net zoals je met de rest van je lichaam doet. Dus: lekker met zeep en lekker soppen. Ook tussen je tenen schrobben en droog je voeten daarna goed af. Je zult zien dat als je er een beetje routine in krijgt, het helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend is om mooie voeten te hebben. En dat het gewoon leuk is om je onderdanen te verwennen. Laat die zomer maar komen, je voeten zijn er klaar voor!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook