fb
Damespraatjes Damespraatjes

Antje’s man vertikt het om Valentijnsdag met haar te vieren: “De meest eenzame dag van het jaar”

viert geen valentijnsdag

Overal om zich heen ziet Antje stellen en echtparen die ieder jaar hun best doen om er op 14 februari een bijzondere dag van te maken. Haar man Frans is alles behalve romantisch en vertikt het dan ook om op Valentijnsdag iets voor hen samen te regelen. Ieder jaar vindt Antje het moeilijker dat Frans juist op die dag geen oog voor haar heeft. Ze voelt zich eenzaam en wil haar hart luchten.

Meer spanning

“Frans is nooit het romantische type geweest. We zijn meer dan dertig jaar getrouwd en in al die dertig jaar heeft hij nog nooit bloemen voor mij meegenomen. Steevast vergeet hij mijn verjaardag, is altijd te laat als we samen uit eten gaan en van knuffelen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben”, vertelt Antje. “En eigenlijk vind ik dat ook helemaal niet erg. Frans is een fijne man die hard werkt en altijd voor brood op de plank heeft gezorgd. Ons huwelijk is niet perfect en er is denk ik altijd wel iets te klagen. Ik ben blij met de stabiliteit, maar alleen op Valentijnsdag zou ik wel wat meer spanning willen.”

Onzin

Ieder jaar vraagt Antje de week voor Valentijnsdag of Frans met haar uiteten wil. “Hij vertikt het. Frans vindt Valentijnsdag de grootste onzin ooit en gaat dus écht niet in een met hartjes versierd restaurant zitten. Dit jaar kunnen we natuurlijk niet uiteten, maar hij heeft ook geen trek in een valentijnsmenu thuis. Zelfs niet als hij alleen maar hoeft aan te schuiven.”

Echt teveel gevraagd

Antje vindt het heel jammer dat Frans het vertikt om Valentijnsdag met haar te vieren. “Het hele jaar ga ik akkoord met het feit dat hij geen grammetje romantiek in zijn lijf heeft. Is het écht teveel gevraagd om één avond per jaar wat romantisch te ondernemen? Ik verwacht geen grote cadeaus of uitgebreide vrijpartijen, maar gewoon wat quality time met z’n tweeën. Zelfs de kinderen zeiden laatst tegen ons dat we weer eens iets leuks moesten doen met elkaar! Op dat moment kon ik wel door de kamer schreeuwen dat ík dat wel wil, maar Frans niet. Dit heb ik niet gedaan, ik wil niet dat de kinderen merken hoe ik mij voel.”

Eén dag per jaar

In de aanloop naar Valentijnsdag voelt Antje zich eenzaam en verdrietig. “Ik krijg van vriendinnen de vraag wat onze plannen zijn en moet aanhoren wat voor leuks zij allemaal doen.” Van romantische hutjes op de hei tot bijzondere cadeautjes; het lijkt wel of alle stellen om Antje heen er wel aandacht aan besteden. “Dat maakt dat ik er met haar jaar meer tegenop begin te zien. Hoe maak ik Frans duidelijk dat ik slechts één dag per jaar naar een beetje romantiek verlang?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Suzanne is jaloers op haar rijke vriendin: “Ik kan het niet verkroppen wat zij heeft en ik niet”

jaloers op rijke vriendin

Vier jaar oud, waren Suzanne en Esther toen ze elkaar op de basisschool ontmoetten. “In de poppenhoek stond ik op mijn eerste schooldag hard te huilen. Ik miste mijn moeder en durfde dat aan niemand te laten zien. Esther zag mij en troostte me. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk” vertelt Suzanne. Vijfendertig jaar later zijn Suzanne en Esther nog steeds vriendinnen, maar loopt Suzanne tegen een probleem aan…. Verder lezen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Sanderien van Mul -

Dus die vent van je mag gerust je verjaardag vergeten, te laat komen op etentjes en een totale hork zijn, maar uitgerekend op de dag waarmee de commercie volledig aan de haal is gegaan, moet jij zo nodig aandacht hebben en je voelt je eenzaam als dat niet gebeurt… Dit is toch niet echt? Geef mij maar een vent die het hele jaar door aandacht en liefde voor me over heeft en niet er via reclame (of vrienden) er op geattendeerd moet worden om welgeteld één dag in het jaar iets speciaals voor me moet doen. Dat voelt alsof ik als een kwispelende hond een koekje krijg toegeworpen en daar moet ik maar tevreden mee zijn tot het volgende jaar. Wat een onzin, zeg. Maak er zelf wat van of laat het erbij zitten, na zoveel jaar weet je hoe je man in elkaar steekt, en hang niet zo aan een dag waarbij iedereen als een idioot gaat rondhollen omdat er iets gedaan moet worden in/met de liefde. Dat kun je toch niet serieus nemen.

Fien -

Ik denk dat heel veel stellen niet aan Valentijnsdag doen hoor. Het enige wat wij doen is dat de kinderen iets maken voor papa. Wij zelf doen helemaal niets. Leukste is natuurlijk als hij op een dag iets doet wat je niet verwacht. Praat er met je man over misschien heeft hij het niet in de gaten. Maar die verjaardag dag kan eigenlijk niet dat hij het vergeet. Misschien een kalender?

Rieneke -

Ik zie juist om mijn heen dat stellen niets doen om er op 14 februari een bijzondere dag van te maken wel bij jonge verliefde mensen. Maarja toen ik zwanger wilde worden zag ik ook alleen maar zwangere vrouwen en nu nooit meer. Onbewust let je er op.
Maar goed ik doe er ook niet aan en zo is ieder mens weer anders. Uit je bericht kan ik concluderen dat je blij bent met je man en realiseert dat niet elk huwelijk perfect is. Bij jou is dat het stukje persoonlijke aandacht/waardering van je man wat je mist. Dit maakt het gemis op dagen zoals valentijnsdag meer moeilijker en ben je teleurgesteld want je denkt ook als hij van mij houd kan hij toch iets doen ookal is het een bos bloemen. Kortom dat stukje aandacht/waardering krijg je niet en de hoop is van jou kant groot en als je dan weer de deksel op je neus krijgt doet dat gewoon zeer.
Dat je man romantisch moet doen om jou blij te maken of hem proberen te veranderen is niet goed. Wat je wel kan aangeven bij je man is dat jij de quality time samen met hem mist en daar zo af en toe behoefte aan hebt maar wel wilt dat hij het zelf ook fijn en leuk vindt. Vraag eens aan hem of hij erover na wilt denken wat hij leuk vindt om samen met jou alleen te doen. Geef geen voorstellen en zeg mijn opdracht is er over na te denken. Na een paar dagen kaart je weer aan of hij erover heeft nagedacht. Wordt niet boos maar maak hem enthousiast en probeer dan te overleggen dat jullie eens in de maand bijvoorbeeld de laatste zondag van de maand iets samen doen. Geef aan wat het met je doet. Herrinner hem steeds dat jullie bijvoorbeeld zondag gaan….
Het kan samen iets doen heel kort en simpel zijn bijvoorbeeld wandelingetje door het bos of s avonds samen een spelletje spelen. Bespreek ver van te voren samen af wat jullie doen. Wil hij geen vaste datum dat snap ik maar zeg dan als ik een keer vraag als het weer mooier is om te gaan wandelen verwacht ik wel een keer een “ja”

Jeanette -

Zoek eens uit wat we vieren op Valentijnsdag, het is helemaal niet bedoeld voor getrouwde stellen!

Joris -

Je man heeft principes en doet niet aan Valentijnsdag. Soit. Maar de verjaardag van je partner vergeten, dan ben je een absolute hork.

Kirsten -

Vergeet je verjaardag?!! Ok, ik denk dat je toch het beste vlak voor Valentijn een eerlijk gesprek met hem aan kan gaan. En vertellen wat een beetje romantiek, enorm veel voor je zou betekenen. Dat het niet alleen gaat over het feit dat hij Valentijn niets vind, maar dat het voor jou wel waarde heeft. In een huwelijk zijn er immers twee mensen en is het 50/50, toch?! Kun je de kinderen vragen een goed woordje te doen, ze hoeven geen kant te kiezen, maar je bij te staan om je man duidelijk te maken hoe belangrijk een klein gebaar is. Hij zou wellicht verbaast zijn hoe leuk het is om als koppel samen een bijzonder dagje door te brengen. Hoop heel erg dat het je gaat lukken om toch Valentijn te kunnen vieren dit jaar!!!

Reageer ook