fb
Damespraatjes Damespraatjes

Soof: ‘Ik heb geen zin meer om me voor mijn vriend uit te sloven en het kan me geen barst schelen’

Soms sluipt het er in zonder dat je er erg in hebt. Zwarte stekels op je benen, een grijze uitgroei op je hoofd. “Dat was vijf jaar geleden wel anders toen ik Joost net leerde kennen. Ik zag er altijd tip top verzorgd uit maar ik laat het nu versloffen. Hoewel mijn vriend er niks van zegt, weet ik dat hij het niet leuk vindt. En om eerlijk te zijn: het kan me geen barst schelen.”

Op het turbulente singlebestaan dat Soof leidde voordat ze Joost leerde kennen, kijkt ze met veel plezier terug. “Ik kwam uit een lange, slopende relatie en toen mijn ex en ik besloten uit elkaar te gaan, ging ik los. Alsof er een andere Soof tevoorschijn kwam, een 2.0-exemplaar zeg maar. Om de vier weken zat ik bij de schoonheidsspecialiste en om de vijf weken zat ik in de kappersstoel. Dagelijks jaste ik het scheermesje over mijn lijf en ik smeerde me na het douchen steevast in met een lekkere bodylotion. Nageltjes gelakt en goed in de make-up.” Niet zo gek dus dat Soof in die tijd behoorlijk wat dates had. Een heerlijke tijd vond ze het waarop ze met veel plezier terugkijkt.

We zijn geen relatiemateriaal

Het vrije leventje na die verstikkende relatie voelde als een enorme opluchting. “Ik heb dingen gedaan waarop ik niet trots ben, maar ach wat heb ik ervan genoten. Ik voelde me vrij en bevrijd en ontmoette zoveel leuke mensen. Ik besloot dat ik nooit meer een vaste relatie wilde. Maar ja, toen kwam Joost in mijn leven. Een heerlijke man die er eigenlijk net zo instond als ik: een vaste relatie hoefde voor hem ook niet. Bedrogen door zijn vrouw was hij wat huiverig geworden. Aanvankelijk waren we vriendjes en zeiden we continu tegen elkaar dat we geen relatiemateriaal waren. Little did we know.” De vonk springt over en laat het liefdesvuur branden. “Hoewel ik me zo had voorgenomen niet verliefd te worden op Joost, gebeurde het wel. Een verwarrende periode waaraan een eind kwam toen Joost me zei dat hij hetzelfde gevoel had. Sindsdien zijn we een setje.”

Lekker de hort op

De twee gaan al snel samenwonen en zijn dol op elkaar. Met argusogen worden ze door familie en vrienden bekeken. “Achteraf hoorden we dat vrienden weddenschappen hadden lopen over hoe lang onze relatie zou standhouden. Ze vonden dat we veel te hard van stapel liepen en veel te snel gingen samenwonen. Ik voelde dat het goed zat en Joost had er ook vertrouwen in. Waarop moesten we dan wachten? Joost heeft zijn huis verkocht en is bij mij komen wonen. We hebben nieuwe meubels gekocht en mijn huis opgeknapt zodat het echt van ons samen is. Mijn vrienden hebben Joost volledig geaccepteerd en ik ben in een warm bad terechtgekomen bij zijn vrienden. We hebben een heel leuk sociaal leven en gaan regelmatig de hort op met anderen. Alles klopt gewoon.”

Het uiterlijk is niet meer zo feestelijk

Wat Soof wel merkt, is dat ze van haar uiterlijk niet meer zo’n feestje maakt. Stond ze voordat ze Joost kende uren onder de douche en had ze een eigen spa in haar badkamer, nu laat ze het versloffen. “Ik liep dagen op hakken, strak rokje aan en goed in de make-up. Nu merk ik dat ik steeds vaker voor gemak kies. Dat ik liever mijn sneakers en mijn spijkerbroek aantrek, dan dat ik mijn netkousen en jurkje uit de kast trek.” Ook de bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste en kapper zijn gehalveerd. “Voordat ik Joost kende vond ik het vreselijk als de eerste millimeters grijze haren zichtbaar waren. Heel snel maakte ik dan een afspraak bij de kapper. Op de schoonheidsspecialiste trakteerde ik mezelf altijd. Was niet echt nodig, want ik heb van nature een goede huid, maar ik vond het zo’n verwennerijtje.”

Zwarte stoppels op de benen

Als Soof optelt wat ze maandelijks aan uiterlijke verzorging kwijt is, schrikt ze. Geld dat ze beter aan een leuke vakantie kan besteden. Bovendien vindt Joost haar prachtig, ook zonder make-up en opsmuk. Gedurende de relatie besteedt Soof steeds minder tijd aan haar uiterlijk en laat zich versloffen. Lakte ze voor die tijd om de twee weken haar nagels van haar voeten en handen, nu loopt ze vaak met gebladderde lak op haar vingernagels. Haar teennagels lakt ze al helemaal niet meer. Ook is ze een stuk minder fanatiek gaan scheren en komt het regelmatig voor dat ze zwarte stoppels op haar benen heeft. “Het lijkt wel of ik het niet meer kan opbrengen, ik heb er gewoon geen zin meer in om mezelf zo intensief te verzorgen. Hoewel Joost zegt dat hij het niet erg vindt, voel ik zijn teleurstelling. Toen hij me leerde kennen was ik perfect.”

Het lukt me niet meer

Joost zorgt nog steeds goed voor zichzelf en laat zich niet versloffen. Scheert zich regelmatig op alle plekken en gaat om de vier weken naar de kapper. Ook kleedt hij zich perfect. “Ik vind het prima, maar ik kan het vaak niet opbrengen om er helemaal tip top uit te zien. En het kan me niet schelen ook, iedereen moet me maar nemen zoals ik ben, ook Joost. Toch twijfel ik of Joost er erg in heeft. Hij vindt het namelijk wel prettig als ik er goed uitzie en andere mannen naar me kijken. Dan kan ‘ie snel zijn arm om me heen slaan om te laten zien dat ik bij hem hoor. Maar denk ik dan, dat kan nog steeds ook al heb ik stoppels op mijn benen. Als ik een broek draag, ziet niemand dat. Toch?”

Versloffen

Herken jij je in het verhaal van Soof over het laten versloffen? Dofte jij je eerder ook veel meer op? Of zorg je ervoor dat je nog steeds even aantrekkelijk bent en blijft? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

De man van Andrea jat voor de lol van de supermarkt: “Hij werd laatst gepakt met de kinderen erbij”

stelende echtgenoot

Heel goed hebben Andrea en haar man Josef het. Ze wonen in een prachtig vrijstaand huis, hebben vier auto’s op de oprit en dragen allebei een luxe horloge. Niet het type mensen waarbij je verwacht dat ze eten moeten stelen. “En dat maakt het des te pijnlijker dat mijn man Josef dit soms toch doet”, vertelt Andrea. Ze doet hier haar verhaal.

Spullen stelen

“Josef en ik leven een soort sprookje. We hebben alles; twee gezonde kinderen, heel veel fijne vrienden en allebei een onderneming waar we blij van worden.” De zaken gaan al jaren goed en eigenlijk alles in het leven van Andrea en Josef zit mee. “Het verbaast mij dan ook dat Josef vaak spullen steelt. Geen grote dingen als fietsen, dure kleding en sieraden, maar kleine dingetjes uit de supermarkt. Een blikje cola, een trosje bananen, een rol koekjes, een potje tomatenpuree: in die orde van grote moet je denken.”

LEES VERDER

2 reacties

Joris -

Waar zijn de 13 eerdere reacties gebleven?

Martine van Os -

Veel plezier met je toekomstige single-bestaan. Als je niet eens de moeite op kan brengen om wat basic zelfzorg te doen, onder het quasi-rebellerende gedrag van ‘ze moeten me maar nemen zoals ik ben’, krijg je vanzelf wel het deksel op de neus. Of ben je ook zo iemand die ‘geen apenpakkie’ aan wil doen voor iemands bruiloft of begrafenis, alleen maar omdat je te bedonderd bent om je voor een paar uur aan te passen aan normale sociale conventie?

Reageer ook