fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat is het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift?

Er kunnen diverse redenen zijn om een ingreep aan je borsten te laten uitvoeren. Zo kan het zijn dat jij je borsten te klein, te groot of niet even groot vindt. Ook kan het zijn dat je borsten na het geven van borstvoeding een deel van hun oorspronkelijke volume en stevigheid hebben verloren. Laten we voorop stellen: elk lichaam is mooi en uniek. In de meeste gevallen zijn ingrepen zoals een borstvergroting en een borstlift niet medisch noodzakelijk. Het is altijd belangrijk vooraf goed te overwegen of een cosmetische ingreep je echt gelukkiger en meer tevreden zal maken. Daar gaan we in dit artikel niet op in, maar we adviseren je zeker dit te onderzoeken. In dit artikel spreken we over het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift en wanneer je waarvoor kiest. Lees je met ons mee? 

Wat is een borstvergroting?

Bij een borstvergroting plaatst een plastisch chirurg siliconen borstimplantaten in de borst. Hierdoor worden de borsten groter, voller en anders gevormd. Samen met de plastisch chirurg kijk je naar jouw wensen en de mogelijkheden. Wil je niet alleen vollere borsten, maar mogen ze ook wel wat gelift worden? Dan zou je kunnen kiezen voor een borstvergroting in plaats van een borstlift.

Wat is een borstlift?

Waar er bij een borstvergroting wordt gewerkt met een borstimplantaat, gebeurt dat bij een borstlift niet. Een borstlift is een behandeling die vaak wordt uitgevoerd bij vrouwen die borstvoeding hebben gegeven en/of veel zijn afgevallen. Hierdoor kunnen de borsten wat gaan hangen. Middels een borstlift zien de borsten er weer steviger uit en kan het zijn dat eventuele rugpijn minder wordt. Er zijn twee manieren om de borsten te liften: een donutlift of een grote borstlift.Wat voor jou geschikt is, is afhankelijk van de mate van verslapping. De plastisch chirurg adviseert hierin. Wil je graag vollere borsten? Dan is een borstvergroting vaak meer geschikt.

Wanneer kies je wat?

Voor welke ingreep/ingrepen je gaat, is dus afhankelijk van jouw wensen. Allebei vallen ze binnen de categorie ‘plastische chirurgie‘. Zet op een rij wat je wensen zijn en neem eventueel foto’s mee. De arts kan op deze manier inschatten wat de beste behandeling is voor jou.

Waar let je op bij het kiezen van een arts?

De verleiding is groot om bij het kiezen van een arts of kliniek vooral op de prijs van de ingreep te letten. Wij willen je adviseren om zeker niet alleen naar de prijs, maar vooral naar de kwaliteit te kijken. Vraag aan de arts hoeveel ervaring hij heeft met de behandelingen, vraag naar het nazorgprotocol en bespreek mogelijke complicaties. Als hier geen duidelijke en eerlijke antwoorden op komen, dan is het tijd om verder te zoeken. Denk niet te licht over het ondergaan van een cosmetische ingreep. Zeker als hij medisch niet noodzakelijk is.

Kende jij het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift?

Overweeg jij een borstvergroting of borstlift? En kende jij het verschil tussen een borstvergroting en een borstlift? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel! Vinden we altijd fijn.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: engin akyurt via Unsplash

Reageer ook