fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verliefd op je veel jongere buurjongen en hoe het leven daarna kan lopen

He, lekker: een verhaal over een vrouw van midden veertig, die zich voelt aangetrokken tot haar buurjongen van in de twintig. Zo een met een goddelijk lijf. Krijgt ze hem in bed? Draait het daar om in het boek Overwonnen Verlangen? Ook. Maar het gaat veel dieper en verder dan dat. Toeval. Bestaat toeval? Dat is de vraag in deze roman. Of heeft alles wat ons overkomt een reden? Een ander belangrijk thema is rouw. Hoe doe je dat? Volgens het boekje? Of op geheel eigen wijze?

Jessi Peters, getrouwd met Ronald, moeder van Max en Ronald junior werkt bij Content Media Solutions als creative executive. Ze ontdekt dat haar man vreemd gaat. Scheiden van Ronald doet ze niet, dat zou laf en niet plausibel zijn. Bovendien voelt zij zich aangetrokken tot Marius Clark, haar 22-jarige buurjongen. Uiteindelijk worden Jessi en Ronald wel van elkaar gescheiden, op een onthutsende manier. Het verhaal dat dan volgt, is adembenemend.

Beklemmend

Met een schokkende gebeurtenis in het leven van zowel Jessi als Marius, zet schrijver Marcel Beijer ogenblikkelijk de toon in het begin van het boek. Van een donker beklemmend verhaal begeleidt hij de lezer naar licht en luchtig.

Doorgaans werkt het niet als een manlijke auteur zich verplaatst in een vrouw die ook nog eens een hoofdrol in het verhaal heeft. In dit geval wél. Marcel Beijer verplaatst zich moeiteloos in Jessi. Alles dat hij haar laat doen en zeggen, komt natuurlijk over. Geen lezeres trekt haar wenkbrauwen op en denkt: ‘He? Zo doen vrouwen helemaal niet.’

Lees je gelukkig

Het boek staat vol met spirituele gebeurtenissen, wijze lessen en aanwijzingen waarmee de lezer verder kan. Waarop even kan worden gekauwd. Wie nog lang niet is uitgekauwd, wordt door de schrijver uitgenodigd zijn site www.leesjegelukkig.nl te bezoeken.

Zelf aan de slag

Daar staat een multimediaal werkboek klaar waarmee gewerkt kan worden na het lezen van Overwonnen verlangen. Een groot deel is gratis te gebruiken en wie toegang wil tot alle bijbehorende oefeningen en tips, kan het werkboek voor tien euro kopen. “De bedoeling is dat je het hoofdstuk opnieuw leest, maar nu niet vanuit het perspectief van Jessi of Marius, maar vanuit je eigen perspectief: Hoe zou jij handelen als je Jessi was, of Marius. Na dat betreffende hoofdstuk (dus bijvoorbeeld 1 januari) open je de bijbehorende datum van het werkboek,” aldus Marcel Beijer op zijn site.

Overwonnen verlangen. Gewoon in je koffer stoppen en mee nemen op vakantie. Krijg je geen spijt van.

Titel: Overwonnen verlangen
Auteur:  Marcel Beijer
Uitgeverij: Uitgever Elikser

Prijs: € 19,50 
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Marcel Beijer is onlangs geïnterviewd door Willem Meiners van het Amerikaanse radiostation Paperback Radio. Het is terug te luisteren via: http://www.paperbackradio.com/media/interviews/interview-marcel-beijer.mp3

Karin van Leeuwen (44 jaar) schrijft vanuit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Judith -

Dit boek is erg mooi. Ik heb het al twee keer gelezen. Ontroerend, spannend, zinvol.

Reageer ook