fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bea werd verlaten voor een veel jongere vrouw: “Een meisje van 19 is nu de stiefmoeder van mijn kinderen”

Het lijkt iets uit typisch Amerikaanse films: een oude, vaak succesvolle man, wordt hopeloos verliefd op een beeldschone jonge dame. Hij verlaat zijn gezin en start een nieuw leven met zijn jonge verovering. Ja, het gebeurt… En vaak eindigt het voor niemand leuk.

Wie ook in een dergelijke situatie terechtkwam, is de 55-jarige Bea. Samen met haar ex Loek (61 jaar) heeft ze twee studerende kinderen. Bea en Loek zijn sinds zeven maanden niet meer samen.

Bedrijf verkocht

“Toen Loek en ik jong waren, fantaseerden we vaak over ons pensioen. Het was een tijd waarin we graag wilden gaan reizen, meer tijd maken voor elkaar en genieten de laatste fase van ons leven. Toen vorig jaar onze jongste zoon uit huis ging en Loek zijn bedrijf verkocht, had ik het idee dat deze tijd écht zou gaan aanbreken” vertelt Bea mij tijdens een openhartig telefoongesprek. “Nou, dat liep dus even anders…”

Vaker golfen

Toen Bea en Loek afscheid hadden genomen van hun jongste zoon, had Bea verwacht meer samen te gaan doen. Loek dacht hier anders over. “Hij ging veel vaker golfen. Ergens begreep ik het wel, hij had jarenlang hard gewerkt en had zijn bedrijf nu goed verkocht. Hij wilde ontspannen.” Bea laat Loek zijn gang gaan en pakt zelf wat meer vrijwilligerswerk op. “Dit deed ik al jaren, maar nu de kinderen allemaal het huis uit waren en Loek alleen maar op de golfbaan stond, leek het me goed iets voor mezelf te doen.”

Nieuwe vriendin

Als Bea op een middag thuiskomt, zit Loek met een gepakte koffer op de bank. “Bea, kom even zitten…” Bea doet wat Loek zegt, maar vermoedt al dat er iets niet goed zit. “Ik loop hier al langer mee, maar ik wilde je het pas vertellen als Karim (de jongste zoon van Bea en Loek) uit huis was. Ik ben vorig jaar verliefd geworden op een andere vrouw en ik ga bij je weg. Omdat ik me kan voorstellen dat je wat ruimte wil, zal ik weggaan uit het huis. Laten we volgende week afspreken om het een en ander te regelen.”

Heel eenzaam

Bea blijft als een hoopje verdriet achter in het huis waar zij en Loek hun kinderen grootbrachten. “In één klap was iedereen weg. Mijn kinderen het huis uit en Loek er vandoor met een andere vrouw. Ik kon het gewoon niet geloven. Eerst vertelde ik mezelf dat het nog wel goed zou komen en dat Loek bij zou draaien.” Maar dat Loek niet bijdraait, blijkt wel tijdens het gesprek die week daarna. “Hij kwam niet alleen naar dit gesprek. Nee, het was veel erger. Hij had zijn nieuwe vriendin bij zich.”

Gesprek met zijn nieuwe vriendin erbij

Loek en zijn nieuwe vriendin Kelly kwamen samen de oprit op. “Ik dacht dat het een stagiaire van hem was ofzo, maar nee hoor. Ze stelde zich voor als ‘Kelly, het vriendinnetje van Loekie’. Eerst moest ik lachen, maar toen ik zag dat het serieus was, kon ik wel door de grond zakken.” Die middag bespreken Loek, Bea en Kelly wat er de afgelopen maanden is gebeurd, dingen die geregeld moeten worden en hoe ze het gaan doen met het huis. “Loek zei dat hij het huis eigenlijk wilde verkopen, maar dat Kelly er op had aangedrongen het aan te houden voor mij. ‘Je bent tenslotte de moeder van mijn stiefkinderen’ voegde Kelly er nog even aan toe.”

Ik had het niet meer

Na een zware en verwarrende middag, gaan Loek en Kelly naar huis. “Ik dacht dat ik me al slecht voelde nadat Loek vertelde dat hij een ander had. Maar nu ik wist dat het een meisje van 19 was, had ik het helemaal niet meer. Nadat ze vertrokken waren ben ik over mijn nek gegaan in de hal. Zo overstuur was ik van het nieuws.” In het gesprek tussen Bea, Loek en Kelly vertelde Loek dat hij Kelly had leren kennen op de golfclub. “Ze waren al sinds vorig jaar een setje, maar hij wilde het nog even stilhouden. Het meisje was toen net 18 jaar oud.”

Dol op hun stiefmoeder

“We zijn nu zeven maanden uit elkaar. Kelly en Loek zeiden dat ik het huis mocht houden, maar daar had ik echt geen behoefte aan. Ik heb direct een betaalde baan gezocht en heb mijn eigen appartement gehuurd. Loek en Kelly wonen nu in het huis en alles ziet er compleet anders uit. Ach, het voelde toch al niet meer als mijn plek. De kinderen hebben Kelly inmiddels al vaak gezien en zijn dol op haar. Ze noemen haar zelfs ‘stiefmoeder’. Ik dacht altijd dat kinderen hun stiefmoeder haten, maar de jongens lijken het wel cool te vinden dat hun vader een vriendin heeft die net zou oud is als zij. Ik ben redelijk over de breuk met Loek heen, maar het idee dat ik ben ingeruild voor een meisje van 19, vind ik nog steeds raar.”

Wij nodigen je van harte uit om op respectvolle wijze op het verhaal van Bea te reageren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Yvonne Panbakker -

Jou man is helaas gek geworden.midlivecrises denk ik. Dat gaat nooit lang goed. Dat meisje is nauwelijks volwassen. Hij geilt op haar. Seks met een jonge strakke meid dat wil elke man wel. zij word opgescheept met 2 kinderen . Waar begint ze aan. Straks word ze zwanger en hup kindje erbij. Nog erger. De tweede leg. Maar daar krijgt je man ‘spijt van let op. Komt hij terug bij jou. Niet doen zou ik zeggen. Beter af zonder hem. Je kan t prima in je eentje. Sterke vrouw.
Ijt van

Margreet -

Je had nooit akkoord moeten gaan met dat Kelly bij het gesprek was. Verder prima dat je je eigen plan trekt, je leven verder vorm geeft. Het is zwaar K wat er is gebeurd, maar je gaat niet bij de pakken neer zitten lees ik. Het is lastig dat je andere verwachtingen van je kinderen had, zijn misschien altijd vaders kinderen geweest?
Het is duidelijk dat je enorm wordt geconfronteerd met loslaten, is altijd pijnlijk. Ik wens je veel succes en geluk op je verdere pad.

Joris -

Een stiefmoeder met een partner die drie keer zou oud is. Juist. Dat is vast échte liefde.

Reageer ook