fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tirza: Ik ben verliefd op mijn zwager en verlang zo naar hem

Oh nee, ze zou het nooit in haar hoofd halen om hem van haar zus af te pakken, maar Tirza is stapelverliefd op Jordi, de man van haar zus. “Ik kan alleen maar aan hem denken en over hem fantaseren.”

Twaalf jaar lang is Jordi haar droomman. Een onbereikbare droomman, want het is de partner van haar zus Anja. “Soms denk ik: waren we maar nooit carnaval gaan vieren, dan hadden we Jordi ook niet ontmoet. Het stomme is dat we twijfelden om te gaan. Als ik had geweten wat ik nu weet, was ik nooit gaan hossen.” Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat de zussen kennismaakten met Jordi. “Anja haalde me over om mee te gaan. We verkleedden ons als Elfjes, compleet met glitters in ons gezicht en stortten ons in het feestgewoel.”

Hij vindt Anja leuker

Als de zusjes een kroeg induiken om een biertje te drinken, spreekt Jordi Tirza aan. “Ik had twee biertjes besteld terwijl Anja naar de wc was gegaan. Jordi tikte me op mijn schouder en bood zijn hulp aan om een van de twee biertjes op te drinken. Normaal zou ik dat een heel flauwe opmerking vinden, maar nu niet. Ik was op slag verliefd op de man die tegen me praatte. Alsof de bliksem insloeg. Ik werd helemaal warm van binnen. Toen Anja terugkwam van de wc zag ik dat Jordi haar leuker vond. Hij kon zijn ogen niet van haar afhouden en ik wist dat ik het vijfde wiel aan de wagen was. Aan Anja’s blik zag ik dat ze Jordi heel leuk vond en werk van hem ging maken. Dat fluisterde ze ook in mijn oor. Ik ging kapot.”

Ze is mijn allesie

Anja en Jordi wisselen telefoonnummers uit en ze zien elkaar de week na carnaval al weer. Onafscheidelijk zijn de twee en na negen maanden besluiten ze om samen te wonen. “Echt, het is ook zo’n perfect stel. Ze zijn een paar jaar geleden getrouwd en dat was zo ontroerend mooi. Ze hebben ja-gezegd in het bijzijn van al hun vrienden en familie. Het was een onvergetelijke dag. Ja natuurlijk ging ik stuk, maar ik hield me groot. Ik hou van mijn zus, ze is mijn allesie en ik gun haar het beste. Ik heb haar nooit gezegd dat ik smoorverliefd ben op Jordi. Waarom zou ik?” Hoewel de zussen elkaar ooit beloofden dat ze alles met elkaar kunnen bespreken en er geen taboes zijn, voelt Tirza dat ze er nu een te pakken heeft.

Ik heb het mooiste neefje

“Ik heb een heel goede band met Anja en we wonen vlakbij elkaar. Dat was al zo voordat we Jordi leerden kennen. Hij is bij Anja ingetrokken dus ik zie hem ook nog eens heel vaak. Ik ben graag bij mijn zus, helemaal nu ik tante ben geworden. Anja is onlangs bevallen van Xander, het mooiste jongetje dat ik ooit heb gezien. Zo’n gaaf jochie met de ogen van Jordi. De bevalling ging voorspoedig en Anja mocht daarna weer lekker naar huis. Ze heeft heerlijke kraamweken, voelt zich goed en vindt het gezellig als ik bij haar ben. We keutelen dan lekker met Xander. Uiteraard pas ik veel op als dat nodig is, dat vind ik echt geen straf.”

Jordi haalt je wel op

Tirza helpt haar zus en zwager waar ze kan en laatst haalde Jordi haar op van het station. “Voor mijn werk was ik met de trein, maar door storingen strandde ik halverwege. Ik belde Anja of zij mij kon halen en ze zei: ‘ik vraag Jordi wel even’. Voor ik iets kon zeggen, had ze opgehangen. Ik werd opeens bloednerveus van het idee dat ik naast hem in de auto zou zitten. Zonder Anja en zonder Xander. Zonder afleiding dus.” Jordi pikt haar op en de spanning in de auto is te snijden. “Ik was zo zenuwachtig dat ik nauwelijks iets kon zeggen. Het is heel bijzonder om in de auto te zitten met je grote liefde, die nooit van jou zal worden.”

Ik wil alleen maar Jordi

Een heel naar idee vindt Tirza dat ze zo verliefd is op Jordi, dat ze niet verliefd kan worden op iemand anders. “Het is voor mij heel simpel: het is Jordi of niemand. Maar ik zal hem nooit, nooit van mijn zus afpakken. Het idee alleen al.” In de auto doorbreekt Jordi de stilte en vraagt Tirza wat er aan de hand is. Of er iets is. Tirza moet moeite doen om niets te zeggen. “Ik antwoordde dat ik een beetje gedoe op mijn werk had en dat ik daarmee in mijn maag zat. Ik kan toch moeilijk zeggen: ik word gek, ik ben al twaalf jaar verliefd op jou? Op de man van mijn zus, mijn zwager, de vader van mijn neefje. Dat gaat niet, dat kan ik niet zeggen.”

Wat wil hij me nou zeggen?

Opvallend vindt Tirza wel dat Jordi haar steeds vaker aanraakt. Soms per ongeluk, maar soms ook bewust. Als ze dan binnenkomt dan omhelst hij haar maar houdt haar net even te lang vast en drukt haar tegen zich aan. Of als ze in de keuken is, staat hij opeens achter haar en legt zijn hand op haar schouder. “Het lijkt wel of hij meer behoefte aan knuffels en aandacht heeft. Anja is wel heel dapper en stoer, maar nog lang niet zichzelf. De hormonen gieren nog door haar lijf en ze wil niet worden aangeraakt. Ik vermoed dat ze ook nog geen seks hebben gehad sinds de bevalling.”

Het is zo verwarrend

Maar goed, wat de reden ook is: voor Tirza schept het alleen maar verwarring. “Ik weet dat ik nooit met Jordi kan zijn. Als hij Anja al zou verlaten, dan niet voor mij. Hoe moet dat dan? Kan toch niet. Hij zal nooit de mijne worden. Nooit! En soms denk ik: maar stel nou dat hij op een goede dag mij de liefde verklaart en zegt dat hij twaalf jaar een grote vergissing maakte door met Anja verder te gaan? Wat doe ik dan?”

Wat zou jij doen als je in de schoenen van Tirza stond? Gewoon gaan voor haar grote liefde, of haar zus trouw blijven? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Katerina Holmes via Pexels

Britt’s vriend prakte stiekem een abortuspil door haar eten: “Ik wilde de baby houden en hij niet”

vriend gevangenis miskraam
Voor veel stellen is een zwangerschap een mooi en bijzonder moment. Maar wat als het ongepland en ongewenst is? Dan kan dat voor hele moeilijke situaties zorgen. Wanneer beide partners het eens zijn over de vervolgstappen, kunnen ze elkaar steunen in het verwerken van de beslissing. Maar wat als de ene partner een compleet andere wens dan de andere partner heeft? Het gebeurde bij Britt en haar vriend Stan. Britt raakte ongepland zwanger en Stan prakte stiekem een overtijdpil, ook wel een abortuspil genoemd, door haar eten. 

Ambitieus

Britt en Stan zitten allebei nog op de universiteit als Britt ongepland zwanger raakt. “Stan zat in zijn laatste jaar rechten en ik was net begonnen met geneeskunde. We kenden elkaar uit de universiteitsbibliotheek en waren een paar maanden samen”, vertelt Britt. “Stan was een leuke en zeer ambitieuze jongen. Hij was erop gebrand een top-advocaat te worden en te gaan werken bij een groot kantoor op de Zuidas. Ik vond die ambitie aantrekkelijk en het werkte aanstekelijk. Doordat Stan zo hard werkte, deed ik zelf ook meer mijn best op mijn studie. Eigenlijk had hij best een goede invloed op mij…. Verder lezen’

2 reacties

Joris -

Dit is nog altijd niet over? Al eens een triootje voorgesteld?

Fiene -

Beste Tirza,

Het kan ook zijn dat je het verbeeldt dat Jordy je aanraakt.
Jordy is eigenlijk een no go ook al ben je vreselijk verliefd op hem.
Hij is je zwager en is altijd verbonden met je zus en de vader van je neefje. Gelukkig weet je dat goed. Ga leuke dingen doen met vrienden,misschien kom je dan de liefde van je leven wel tegen

Reageer ook