fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vergeet Curacao en Ibiza; Ameland is deze zomer the place to be!

Ameland

Als kind ging ik bijna ieder jaar op vakantie naar Curacao. ‘Gaan jullie daar nu alweer naartoe?’, vroeg een vriendinnetje toen ik haar vertelde dat we daar voor het zoveelste jaar op rij heengingen. Ik begrijp nu dat het voor haar vreemd was, maar voor mij was het heel normaal. Mijn vader is op het eiland geboren en getogen en dus hebben wij er een hele sterke band mee. Inmiddels ben ik er al jaren niet geweest en ik moet eerlijk zeggen dat ik het heel erg mis. Mijn eigen dochters wil ik op een dag graag het eiland laten zien, maar wij wachten écht even tot het coronavirus wereldwijd beter onder controle is. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke eilanden om te ontdekken; zoals bijvoorbeeld Ameland. 

Heerlijk toeven

Reizen, reizen en nog eens reizen; dat is wat ik vroeger het liefste deed. Hierbij dacht ik vooral aan mijn eigen plezier en minder aan de impact van vliegen op de wereld. Ik wil niet zeggen dat ik nóóit meer in een vliegtuig zal stappen, maar het coronavirus heeft mij wel doen inzien dat het ook dichterbij huis heerlijk toeven is. Zo zitten wij binnenkort aan het strand in Cadzand en hebben we ook in de zomervakantie het voornemen om gewoon lekker in Nederland te blijven. We hebben een prachtig en divers land waar zo veel te ontdekken is. Dat het stukken beter voor onze planeet is, is dan ook een mooie bonus.

Ameland

Eén van die heerlijke plekjes in Nederland, is wat mij betreft zeker Ameland. Waar mensen tot vorig jaar uren in het vliegtuig zaten voor het ‘eilandgevoel’ op Ibiza of Curacao, (her)ontdekken steeds meer mensen de eilanden dichterbij huis. De Waddeneilanden namen als vakantiebestemming het afgelopen jaar enorm toe in populariteit. Dat is goed te verklaren door de goede bereikbaarheid, maar bovenal het bijna spirituele eilandgevoel. Dit gevoel hadden veel mensen al bij Ibiza en Curacao, maar ook op Ameland hangt dit relaxte en ongedwongen sfeertje in de schone zeelucht.

Vakantie begint op de boot

Een vakantie op Ameland begint eigenlijk al op de boot. De wind in je haren en turend over de zee doen jullie een wedstrijdje wie het eiland het eerste spot. Met ongeveer drie kwartier komen jullie aan en rijd je de auto van de boot af. Op Ameland mag de auto gewoon mee, maar vergeet geen plekje te reserveren op de veerboot. Gaan jullie met de sneldienst? Dan kan de auto niet mee.

Overnachten op Ameland

Overnachten op Ameland is zeker een goed idee als jullie een bezoekje aan het eiland brengen. Er is zo veel te doen, dat het eigenlijk zonde is om maar een dag te gaan. Ameland kent veel leuke campings, maar ook vakantieparken, villa’s en hotels vind je op het eiland. Ameland is bij uitstek de plek voor een ontspannen strandvakantie, maar wist je dat het ook heerlijk is om lopend of op de fiets de Amelandse natuur en pittoreske dorpjes te ontdekken?

Denk aan onze Waddeneilanden

Of je nou op zoek bent naar een luxe luiervakantie, een actieve ontdekvakantie of een beetje van allebei: denk dan aan onze eigen Waddeneilanden! Ik weet zeker dat ook als vliegvakanties weer makkelijker worden, Ameland (en de Waddeneilanden in het algemeen) hoog op ons lijstje blijven staan. Wie weet zie ik je daar 🙂

Heb jij al lekkere plannen voor deze zomer? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook