fb
Damespraatjes Damespraatjes

Funda: dit zijn de 3 verbouwingen die je woning het meest in waarde laten stijgen

verbouwingen die je woning het meest in waarde laten stijgen

Het is niet makkelijk om een nieuw huis te kopen. Er zijn te weinig woningen, de huizenprijzen zijn hoog en tot overmaat van ramp beginnen nu ook de hypotheekrentes te stijgen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om voorlopig te blijven zitten waar ze zitten. Door middel van een slimme verbouwing kun je jouw huis vaak aangenamer, duurzamer en ook nog eens meer waard maken. Maar welke verbouwing is slim? Dit zijn volgens Funda de 3 verbouwingen die je woning het meest in waarde laten stijgen

Voor een verbouwing die een waardevermeerdering tot stand brengt, zijn diverse financieringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van jullie hypotheek of een persoonlijke lening via Krediet afsluiten. Heb je zelf spaargeld? Dan is dit ook een mooie manier om daar wat mee te doen!

Verbouwingen die je woning het meest in waarde laten stijgen

Terug naar de verbouwing. Deze 3 verbouwingen laten de waarde van je woning het meest stijgen:

1. Aanbouw

Een aanbouw aan je huis levert volgens Funda het meest op. “De oppervlakte van je huis is van invloed op je woningwaarde. Vergroot je de oppervlakte met een aanbouw, bijvoorbeeld voor een ruimere woonkamer of extra slaapkamer, dan verhoogt dit direct je woningwaarde met 60 tot 100% van de verbouwingskosten”, schrijven ze. Het is belangrijk wel slim uit te bouwen. Benut zo veel mogelijk uit te bouwen meters, kies voor materialen als steen en glas, ga voor een goede fundering, isoleer hem en installeer lichtkoepels of een lichtstraat.

2. Dakkapel

Op nummer twee staat het plaatsen van een dakkapel. Funda zegt hierover: “Ook een dakkapel verhoogt (meestal) je woningwaarde, vooral als je de ruimte als (extra) slaap-, werk- of studeerkamer kunt gebruiken. Schatting waardevermeerdering: 60 tot 100% van de kosten van de verbouwing.” Volgens Funda kun je het best kiezen voor een maatwerk dakkapel, die van kunststof en dus bijna onderhoudsvrij is. Installeer je een grote dakkapel? De noodzakelijke aanpassingen aan de bestaande draagconstructies zijn ook een investering die een positief effect op de waarde van je huis kunnen hebben.

3. Verduurzamen

En last but not least; je huis verduurzamen door het plaatsen van zonnepanelen en isoleren. “Investeren in de duurzaamheid van je huis betaalt zich op verschillende manieren terug. Allereerst in een lagere energierekening en meer comfort, maar je verhoogt er ook de waarde van je huis mee, met wel 70 tot 100% van de verbouwingskosten”, lezen we bij Funda. Het fijne aan de panelen is dat ze niet alleen zorgen voor een beter energielabel, maar ook een hogere woningwaarde. Twee vliegen in één klap dus!

Praat je met ons mee?

Overweeg jij je huis te laten verbouwen? Welke verbouwing spreekt jou het meest aan? En kijk je hierbij ook naar wat het met de waarde van je huis doet of vind het je vooral belangrijk dat je het zelf mooi vindt? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Afbeelding: Floris Bronkhorst via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook