fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verantwoorde kraamcadeautjes die altijd in de smaak vallen

Een vriendin zonder kinderen belde me laatst op. “Je moet me helpen. Nu. Ik moet op kraamvisite en heb geen idee wat ik voor dat kind moet kopen.” Ik grijnsde. ‘Dat kind.’ Mijn vriendin Bella was de enige die ermee wegkwam om een hulpeloos lief naar de Zwitsalgeurend baby’tje zo te noemen. Ik beloofde Bella te helpen.

Het is namelijk ook best ingewikkeld om kraamcadeautjes te verzinnen. Zelf vind ik het kopen van kleertjes voor een baby lastig. Wat ik leuk vind, kan de moeder afschuwelijk vinden. Bovendien is het altijd gokken met de maat. Welk seizoen is het nu? Wanneer vermoed je dat de baby het aankan? Ik waag me er niet aan. Een cadeaubon? Heel soms laat ik me verleiden om dat te kopen. Maar echt leuk geven vind ik het niet. “Ik had echt werkelijk geen idee wat ik voor je moest kopen, dus zoek het zelf maar uit.” Dat is zo een beetje de boodschap.

Inspiratie

Ik heb altijd een paar vaste cadeau-ideetjes voor als ik het echt niet weet. Liever ga ik op pad en zoek iets uit dat ik in elk geval bij de kersverse moeder vind passen. Maar soms is zelfs mijn inspiratie ver te zoeken. Ik deelde mijn tips met Bella, die er blij van werd.

Zorgenvriendje

Het Zorgenvriendje is een van mijn favorieten en mijn jongens zijn het er roerend mee eens. Mijn favoriet en ook die van mijn kinderen. Een Zorgenvriendje is een knuffel met op zijn buik een rits. Als kinderen ergens mee zitten, dan kunnen ze dat op een briefje schrijven en in de buik van de knuffel doen. Hij eet de zorgen op. Een baby kan er geen briefjes in doen, maar wel alvast dikke vrienden met het beestje worden. Altijd handig voor later.

De vormenstoof

Wat het ook altijd hartstikke leuk doet, is de vormenstoof. De wat? Met een vormenstoof leren baby’s en kinderen de verschillende vormen en kleuren herkennen. Ze kunnen vormpjes door de juiste opening duwen wat weer heel goed voor de fijne motoriek is. Je hebt verschillende varianten. Ik geef de houten variant graag cadeau.

Magnetron knuffel

Nog niet zo lang geleden las ik over de magnetron knuffel. Ik maakte kennis met Warmies, waarmee je baby niet alleen heerlijk kan knuffelen maar zich ook aan kan opwarmen. Anderhalve minuut in de magnetron is genoeg. De knuffels ruiken naar lavendel en zijn veilig. Heel verantwoord speelgoed want de binnenkant is gemaakt van het natuurlijke product gierst. En de Warmies bevatten geen schadelijke stoffen. Bijkomend voordeel: als je zelf last hebt van bijvoorbeeld een stijve nek, pak je de Warmie van je kind gewoon even af, legt m negentig seconden in de magnetron en daarna in je nek. Ontspannen maar!

Het spreekt voor zich dat ik punten scoorde bij Bella. Diezelfde avond bestelde ze via internet een Warmie.

Wat geef jij als er een baby is geboren? We zijn heel benieuwd en kunnen wel wat tips gebruiken. Deel ze in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook